Namještaj Mima

ODGOVORNOST PREMA ZAJEDNICI

Vjerujemo da svatko treba imati jednake uvjete te da trebamo dati sve od sebe kako bi naša djeca odrasla na najbolji mogući način, u ozračju tolerancije i međusobnog razumijevanja. Zato u Namještaju Mima koristimo svaku priliku da podupremo projekte, organizacije i institucije koje dijele iste te vrijednosti i svojim radom čine život boljim.

Ulažući dio našeg profita u donacije, novčane i materijalne, ne želimo samo pomoći onima kojima je to potrebno i koji nesebično čine dobro za druge, nego i utjecati na promociju svega onog dobrog što često prolazi mimo nas, nazapaženo. Stoga vas pozivamo da odvojite malo vremena i pogledate kome smo sve zajednički pomogli.

Jer dobro se dobrim vraća i svatko od nas može, u skladu sa svojim mogućnostima, preuzeti i dio odgovornosti prema lokalnoj zajednici čiji smo dio – zajednici koju mi u Namještaju Mima djelimo sa svojim kupcima, zaposlenicima i partnerima.

DONACIJE I PROJEKTI

NAŠE DONACIJE
Rujan, 2018

Donacija dječjem vrtiću Oblutak

Veseli nas kada možemo doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju naše djece. U rujnu 2018. godine dječjem smo vrtiću Oblutak donirali dječje stolice. Vjerujemo da će mališani biti zadovoljni. :)

Srpanj 2018.

Donacija Zvjezdarnici Višnjan

I ove smo godine s donacijom od 5000 kuna podržali Zvjezdarnicu Višnjan – neprofitnu organizaciju koja se osim djelatnosti astronomije bavi provođenjem niza edukacijskih projekata za djecu. Ono što nas veseli je da će sredstva biti utrošena za podršku u organiziranju škola prirodoslovlja i ostalih znanstveno-edukacijskih aktivnosti u 2018. godini.

srpanj 2018.

Donacija udruzi Krijesnice

U srpnju '18. izabrali smo udrugu Krijesnica kao način doprinosa društvu u vidu pomoći oboljelima od malignih bolesti.
Udruga Krijesnica kroz svoje brojne aktivnosti velikodušno pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Od pružanja smještaja obiteljima djece koji su se našli u gradu radi lječenja, grupnih podrški i individualnih savjetovanja, pomoći u terminalnoj fazi, pravne i stručne pomoći, edukacije roditelja, agažiraja i educiranja mladih koji su završili liječenje, do borbe za prava djecu u liječenju. Sigurni smo da će donirani iznos od 5000 kuna biti jako dobro iskorišten kroz plemenite aktivnosti ove Udruge i radujemo se što zahvaljujući njoj, možemo doprinijeti društvu na području gdje je najpotrebnije.

Ožujak 2018.

Projekt "Iz ljubavi prema različitosti"

U ožujku 2018. pokrenut je projekt "Iz ljubavi prema različitosti" u suradnji s ustanovom Suvenir Arbor. Ustanova je smještena u Siraču i osnovana je u cilju socijalne uključenosti i rehabilitacije osoba s invaliditetom. Profilirala se u izradi dječje opreme i predmeta od tekstila. Svi se proizvodi proizvode ručno, od prirodnih materijala. Tako su, simpatični jastučići, majice, igračke i dječji namještaj dobili mjesto u našem salonu.

Cilj projekta je osvješćivanje javnosti o nejednakim mogućnostima i shvaćanje vrijednosti različitosti.

Stalo nam je do jednakih uvjeta za sve osobe i zbog toga ovim projektom želimo podržati socijalnu uključenost osoba s invaliditetom – kao jednake i jednako bitne. Kupnjom nekog od izložbenih proizvoda svatko možete sudjelovati u stvaranju bolje okoline, one koja priznaje važnost i vrijednost različitosti.

 

2018.

Donacija dječjem vrtiću Radost

Povodom otvorenja novouređenog salona u Poreču, ostvarena je donacija u vrijednosti od 10.000 kuna porečkom dječjem vrtiću Radost. Donacija je bila u obliku sportske opreme koja je raspoređena na njihovih šest područnih vrtića. Svjesni smo važnosti jednakih uvjeta i vjerujemo kako treba dati sve od sebe kako bi naša djeca odrasla u dobrim uvjetima, što je ključno za zdrav razvoj.

 

2018

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE

Vita Sana, dom za starije i nemoćne, smješten u Ližnjanu pokraj Pule mjesto je koje zaslužuje stalno ulaganje. Dom ispunjava svoju svrhu samo kada se njegovi štićenici osjećaju sigurno i ugodno. Odlučili smo Domu pomoći u ostvarivanju tog cilja doniranjem namještaja u vrijednosti od 9,449,20 kuna te naj taj način osigurati što bolji i kvalitetniji boravak starijih osoba.

2018

ISTARSKI DOMOVI ZDRAVLJA

Razumijemo važnost kvalitete zdravstvenih ustanova pri čemu je bitno da one budu ugodno mjesto boravka svih njihovih korisnika. Zbog toga smo ginekološku polikliniku na Verudi opremili stolovima i stolicama u vrijednosti 3,986,00 kuna, kako bi se zdravstveno savjetovanje i prenošenje znanja o liječenju odvijalo što kvalitetnije.

2017.

DJEČJI VRTIĆ PULA

Želimo pomoći u poticanju djece u igri i razvoju kreativnosti, te smo mališanima iz dječjeg vrtića Pula osigurali materijal za kreativno razvijanje u vrijednosti od 10.080,80 kn. Vrtić je to koji u gradu Puli djeluje od 1996, godine i koji je podigao mnogo generacija. Novi pribor za igru koristi će tetama u radu s najmlađima, ali i brojnim generacijama koje se tek spremaju zakoračiti u njihovu prvu obrazovnu instituciju.

2017.

DJEČJI ZBOR ZARO

Dječji zbor Zaro okuplja djecu i mlade već punih 25. godina. Kroz pjesmu i ples ovaj zbor broji mnoge javne nastupe, smotre i festivale. Kako bi u svojim stvaralačkim aktivnostima bili još bolji, uručili smo im donaciju u iznosu od 5.000 kn.

2017.

OPĆA BOLNICA PULA

Ovo nije prvi put da Namještaj Mima surađuje sa Općom bolnicom Pula nebrojeno puta smo donirali namještaj ove godine se radujemo  što možemo doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi koje Opća Bolnica Pula pruža svojim pacijentima.

29.lipnja  2017. godine donirali smo 20.000,00kn u novcu  odjelu Gastroentrologije te 20.000,00 kn u novcu odjelu  Hitnog Trakta,  u svrhu opremanja odjela.

2016.

SOS DJEČJE SELO

Veliko je zadovoljstvo vidjeti osmjeh na dječjim licima i drago nam je kad našom donacijom možemo pomoći u ostvarenju velikog cilja koje SOS Dječje selo pruža djeci, topao dom, mogućnost školovanja i odrastanje u zdravoj sredini. Ta divna organizacija svojom brigom to omogućava velikom broju zanemarene i napuštene djece. Želja nam je podržatii ih u tome te smo im i ove godine odlučili pomoći sa donacijom u dva navrata od 5.000,00 i 10.000,00 kn.

U znak zahvalnosti na poklon smo dobili ovaj prekrasan akvarel koji su izradili najmlađi.

2016.

ZVJEZDARNICA VIŠNJAN

Namještaj Mima se i ove godine odlučila poduprijeti neprofitnu organizaciju Zvjezdarnicu Višnjan sa 5.000,00 kn. Institucija  je usmjerena na edukaciju djece u području znanosti i tehnologije pod okriljem nesebičnog rada Korada Korlevića.

2015.

UDRUGA KRIJESNICA

U rujnu 2000. godine osnovana je Udruga Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Ideja za formiranjem takve organizacije proizašla je iz iskustva roditelja i medicinskog osoblja Onkološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb te potrebe za proširivanjem komunikacije među roditeljima i poboljšavanjem kvalitete skrbi za oboljelu djecu. Osnovni cilj Udruge je unapređivanje kvalitete života djece oboljele od malignih bolesti i njihovih obitelji.

Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Podržavamo rad ove udruge te smo se odlučili za donaciju od 3000.00 kn kako bi pospješili rad Udruge i pomogli   djeci i njhovim obiteljima.

2015.

SOS DJEČJE SELO

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži.

Djeca su najveće blago i najveća radost. Ove godine odlučili smo ponovo donirati 3000.00 kn SOS dječjem selu, kao zahvalu primili smo  dar  prekrasan unikatni crtež .

2015.

ZVJEZDARNICA VIŠNJAN

Kažu da ulaganje  u mlađe naraštaje jest zapravo ulaganje u našu budućnost. 25.04.2015. donirali smo 7000.00kn + 3000.00 kn znanstveno edukacijskom centru Višnjan kako bi  pripomogli pri organizaciji različitih edukacijskih projekata.

2015.

DJEČJI ZBOR ZARO

Dana 25.04.2015. uručili smo donaciju u vrijednosti od 3000kn Dječjem zboru Zaro koji već 24 godine neumorno okuplja djecu i mladih u obolasti plesnih, glazbenih i scenskih umjetnosti te prezentira dječje stvaralaštvo kroz brojne javne nastupe, smotre i festivale. Ovom donacijom pomogli smo sufinanciranju troškova puta na festival u San Marino.

3. 12. 2014.

DONACIJA DJEČJIM VRTIĆIMA PULA

Dana 03.12.2014. uručili smo donaciju ukupne vrijednosti 15.537,72 kn Dječjim vrtićima Pula. Na ovaj smo se korak odlučili jer smo svjesni činjenice da odgajatelji u vrtićima nemaju dovoljno potrošnog materijala za rad te smo ovim putem željeli  uljepšati vrtićke dane mališanima Dječjih vrtića Pula.
U razgovoru sa ravnateljicom, gospođom Marizom Kovačević saznali smo da opremaju posebnu senzomotoričku sobu za boravak djece sa posebnim potrebama te smo određeni dio sredstava odvojili za opremanje sobe.

Stoga su našu donaciju Dječjim vrtićima Pula sačinjavala sljedeća sredstva:

- potrošni materijal (hamer papira, flomastera, bojica, kolaž papira, glinamola…) u vrijednosti od 8.011,73 kn;

- bijele drvene police koje su proizvedene u tvornici Namještaja Mima za potrebe vrtića u vrijednosti od 5.007,24 kn ;

- didaktičke igračke (taktilni okrugli bijeli jastuk, veliki lijevak i valovita taktilna cesta) u iznosu od 2.518,75 kn čijom je kupovinom omogućeno opremanje senzomotoričke sobe za dnevni vrtićki boravak djece sa posebnim potrebama.

Veselje i sreća u očima mališana Dječjeg vrtića Pula bio je iskreni i pravi dokaz da smo učinili dobru stvar!

2014.

SPONZORSTVO IZRADE BROŠURE '' DIJETE NA INTERNETU'' HRABROG TELEFONA

Velik je problem u samom društvu, što smo djeci dali tehnologiju ali ne i pravila za njihovo sigurno korištenje. Internetsko nasilje uzrokuje ozbiljne psihičke posljedice koje se pravovremenom edukacijom mogu spriječiti.

Jeste li znali da je dobna granica za otvaranje Facebook profila 13 godina? Jeste li znali da 2 od 3 djece otvori Facebook profil prije 13 godine života?
Prema istraživanjima 14% maloljetnika otiđe samo na sastanak sa on-line "prijateljem" kojeg do tada nisu poznavali? Čak 10% maloljetnika primi putem mobitela poruku pornografskog i seksualnog sadržaja a da to nije željelo.
Brošura govori o izloženosti zlostavljanju i mogućim opasnostima putem interneta, te donosi savjete za roditelje kako da zaštite djecu i smanje rizike s kojima se njihova djeca mogu suočiti na internetu.
Svi ovi zastrašujući podaci nagnali su nas da se uključimo i sufinanciramo tisak ove vrlo poučne brošure za roditelje jer MALI ZASLUŽUJU VELIKU PAŽNJU!

2014.

SOS DJEČJE SELO HRVATSKA

S obzirom na broj djece koja borave u SOS dječjem selu i znatnim financijskim sredstvima potrebnim za njihov normalan život, 21. veljače 2014. godine ponovno smo donirali 10.000 kn te u znak zahvalnosti primili dar jednog štičenika - prekrasan unikatni crtež koji prikazuje ljubav i povezanost djece ovoga sela.

''Zahvaljujem na donaciji. Upravo zahvaljujući podršci dugogodišnjih prijatelja kakvi ste i Vi, uspijevamo u našoj misiji pružanja nove obitelji i prilike za miran i sretan život i razvoj za svu djecu koja su nam povjerena na brigu. Još jednom hvala na pomoći uz želje za svako dobro u poslovanju!''

2014.

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION - HRVATSKA SEKCIJA

U 2012. godini u Hrvatskoj je u prometu stradalo gotovo 1100 djece. Vođeni tim zastrašujućim brojkama, odlučili smo pomoći tiskanje poučne ''Prometne bojanke za djecu'' koja se besplatno stavlja na raspolaganje svakom zainteresiranom građaninu kao i djeci i mladeži u zajednici. Što dijete ranije upozna opasnosti u prometu, to je manji rizik nastanka nesreće.

Tiskanje bojanke sufinancirali smo u iznosu od 2.487,50 kn te smo sretni ukoliko smo uspjeli spasiti barem jedan dječji život.

2014.

UDRUGA ZA SKRB AUTISTIČNIH OSOBA RIJEKA

Povodom obilježavanja svjetskog dana i mjeseca autizma , 12. ožujka 2014. uplatili smo iznos od 1.500 kn  te time pomogli postavljanu izložbe tj. za stakla za fotografije.

Izložba fotografija Dominika Tošića pod nazivom ''Svijet mojim očima'' otvorena je na svjetski dan autizma 02. travnja 2014. u odijelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

Jedan od korisnika Centra za autizam fotografirao je naše vozilo ispred poslovnice Namještaja Mima u Rijeci te je tako i ta fotografija na naše veliko zadovoljstvo, pronašla svoj kutak na izložbi.

2014.

DONACIJE U NAMJEŠTAJU U 2014.

Opća bolnica Pula - Služba za ginekologiju, odjel fetalne medicine i opstretricije

3. siječnja 2014. Općoj bolnici Pula, službi za ginekologiju, odjelu fetalne medicine i opstretricije donirali smo 2 sofe ukupne vrijednosti 1.494,77 kn.

Opća bolnica Pula - Služba za internu medicinu 

14. veljače 2012. godine Općoj bolnici Pula, odjelu interne medicine donirali smo 3 uredske stolice, garderobni ormar te 12 stolica u ukupnoj vrijednosti 1.805,16 kn.

Humanitarna organizacija ''Adra''

Kada čovjek izgubi dom, izgubio je veliki dio sebe. Sredinom svibnja 2014. godine svjedočili smo najvećoj elementarnoj nepogodi koja je ikada zahvatila Hrvatsku. Gledajući nesretne ljude kako bijegom pokušavaju spasiti vlastiti život, obratili smo se Humanitarnoj organizaciji Adra iz Pule kojoj smo 21. svibnja 2014. donirali 15 madraca kako bi ljudi iz poplavljenih područja u Slavoniji imali na čemu spavati u prihvatnim centrima. Donacija je bila ukupne vrijednosti 8.612,28 kn.

Dom za nezbrinutu djecu ''Ivana Brlić Mažuranić'' Rijeka

Dom za nezbrinutu djecu ''Ivana Brlić Mažuranić'' pruža usluge skrbi djeci i mladima u dobi od rođenja do 21 godine života izvan vlastite obitelji, djeci bez roditelja, djeci koju roditelji zanemaruju ili zlorabe svoje roditeljske dužnosti, kao i djetetu čiji roditelji zbog bolesti, neriješenog stambenog pitanja ili nedaća nisu u mogućnosti privremeno brinuti o djetetu.

Sa željom da štićenicima doma osiguramo udobniji, topliji i ljepši boravak, Namještaj Mima d.o.o u listopadu 2011. godine donirala je stolove, kuhinjske stolice, fotelje, uredske stolice, kutije za igračke, regale te ostale artikle koji su djeci potrebni za miran i sretan rast. Ukupna vrijednost donacije iznosila je 12.721,28 kn.

2014.

OSTALE NOVČANE DONACIJE 2014.

SOS Dječje selo Hrvatska

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska djeluje od 25. veljače 1992. godine kao ravnopravan član SOS Kinderdorf Internationala, najveće svjetske nevladine organizacije za zbrinjavanje djece i mladeži.

Vođeni željom da usrećimo i unesemo veselje na lica mališana, dana 05. listopada 2011. donirali smo 10.000 kn Dječjem Selu Hrvatska. U znak zahvalnosti, primili smo prekrasnu uramljenu sliku jednog od štičenika sela.

Škola za odgoj i obrazovanje osoba sa poteškoćama u razvoju Pula

U suradnji sa modnom udrugom ''Tijara'' te Školom za odgoj i obrazovanje djece sa poteškoćama u razvoju, Namještaj Mima uključio se u projekt pod nazivom ''Svi smo mi jednaki''. 14. lipnja 2013. na trgu Potrarata u Puli upriličena je humanitarna modna revija koju su uz djecu sa poteškoćama u razvoju, uljepšali i pripadnici medija i javne scene Pule i Istre. Cilj održavanja modne revije je socijalizacija, osvješćivanje javnosti o mogućnostima i potrebama te doprinosa osoba s poteškoćama društvenom životu i zajednici. Tom prigodom, Namještaj Mima donirala je 5.000 kn Školi za odgoj i obrazovanje te na taj način osigurala otvaranje velike izložbe radova djece sa poteškoćama u razvoju.

''Radujemo se što ste prepoznali marljivi rad učenika Škole za odgoj i obrazovanje - Pula i nastojanje djelatnika da metodama i sadržajima rada, uvođenjem nove didaktičke opreme i stalnim zalaganjem unaprijede odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju.

Zahvaljujemo na vašoj velikodušnoj donaciji i pozivamo vas da i u buduće pratite naš rad, osobito naše javne nastupe u zajednici. U ime učenika i djelatnika Škole, srdačno vas pozdravljam!''

Ravnateljica, Gordana Hosni Hrvatin
Škola za odgoj i obrazovanje - Pula
Rovinjska 6, 52100 Pula

...
VRH