Savjeti za opremanje dječje sobe

Bliži se početak nove školske godine, a našim školarcima i velike promjene naročito kad su prvašići u pitanju, ali i za starije učenike.

Dječja soba je mjesto za igru, učenje, druženje s prijateljima, odmor i spavanje. Budući da će u tom prostoru obavljati dosta aktivnosti, važno je prostor učiniti što ugodnijim i funkcionalnim.

Opremite sobu fleksibilnim namještajem koji se lako nadograđuje

Dječja soba mora biti namještena funkcionalno tako da dijete nesmetano može obavljati svoje aktivnosti u prostoru. Prilikom odabira namještaja za dječju sobu vodite računa o tome da sav namještaj bude modularan odnosno da ga u postojećem interijeru možete nadopunjavati i prilagođavati različitom uzrastu djeteta. Odaberete li kvalitetne elemente možete si uštedjeti dosta novaca u budućnosti.

Mima Namještaj iz asortimana dječjih spavaćih soba nudi kolekciju Bregi koja oduševljava svojim jednostavnim linijama te olakšava izbor i uređenje dječje sobe različitim elemenatima koji su po narudžbi.

Dječja soba Bregi

Dječja soba Bregi

Izvor svjetlosti

Svjetlost mora dolaziti s prednje ili lijeve strane za dešnjake, a s desne za ljevake. Ako je izvor svjetlosti sprijeda, treba onemogućiti blještanje zaštitom od sunca. Uz prirodnu svjetlost potrebno je za večernje sate osigurati dobro umjetno svjetlo u obliku podne lampe ili stolne svjetljike koju će dijete prema potrebi jednostavno pomicati i prilagođavati trenutačnim potrebama.

Pozicioniranje radnog stola

Jedan od najvažnijih elementa za školarca je radni stol koji bi trebao biti na mjestu sa dovoljno prirodnog svjetla. Pazite da radni stol nije postavljen tako da je dijete leđima okrenuto prema vratima jer tada ne može vidjeti  tko ulazi u sobu što stvara pad koncentracije. Radni stol mora biti čvrst, stabilan, dovoljno dugačak i širok da na njega stanu sve školske potrepštine.

Ovaj dio namještaja mora pratiti i adekvatna stolica. S obzirom da su djeca u razvoju i da dosta vremena provode u sjedećem položaju, osigurajte svom djetetu kvalitetnu radnu stolicu koja ima kotačiće i mogućnost reguliranja visine.

Stolica MLM 181088

Stolica MLM 181088 dostupna je u našim salonima u plavoj, crvenoj i crnoj boji.

Dječja soba bregi-elementi

Elementi iz kolekcije Bregi dostupni su u  ljubičastoj, plavoj i sivoj boji kombinirani sa svjetlim drvom. Određeni elementi iz kolekcije Bregi po narudžbi dostupni su sa tematskim otiskom mode, glazbe, prirode i motora. Teme koje krase pojedine elemente, u sobi vašeg djeteta stvoriti će jedinstvenu atmosferu.

Osigurajte dovoljno ladica i polica

Uz radni stol kombinirajte razne komode, ladičare i police kako bi djeca mogla spremati svoje knjige i stvari, te održavati prostor urednim. Smjestite ih u blizini radnog stola, da ne dovodite dijete u situaciju da za svaku knjigu ili potreban pribor mora ustajati od stola i time gubiti koncentraciju. Dalje od radne zone smjestite garderobne ormare, police za igračke i ostale elemente koji nisu vezani za učenje.

Kvalitetan san

Svi znamo da je kvalitetan san važan za djetetovo zdravlje i razvoj. Kad je riječ o dječjem madracu često se zaboravi na njegovu važnost pa se madraci prenose sa starije djece na mlađu, ali to i nisu najbolje opcije. Djeca su u periodu razvoja i moramo im omogućiti zdravo spavanje za pravilan razvoj kralježnice. Odaberite iz našeg  programa kvalitetan madrac sa prilagođenim podnicama.

Dječja soba Bregi-krevet

Dječji krevet iz kolekcije Bregi, dostupan u plavoj, ljubičastoj i sivoj boji idealan je i za sobe sa manjom kvadraturom.  Minimalistički dizajn i jednostavne linije dodati će šarm u sobi a u spremnik možete pospremiti  ljetne ili zimske stvari, posteljinu ili druge stvari koje često ne koristite, a nemate ih kamo pospremiti.

Dodatni elementi za sobu

Dječja soba se redovito koristi kao prostor za druženje i opuštanje. Razmislite da uz osnovne elemente dječje sobe ona može imati i dodatni krevet (ako prostor dopušta), male dvosjede i fotelju, kada djeci dođu prijatelji prespavati.

Sofa-MLM-500810

Sofa MLM-500810 koja ima mogućnost razvlačenja sjedišta s klik-klak sistemom, vjerujemo kako bi se ukoliko vam to prostor dopušta, idealno uklopila u sobu vašeg djeteta.

Ako želite da u sobi dominira boja, ne mora to nužno biti boja zidova ili namještaja. Možete  sobu osvježiti i raznim tapetama ili osvježite prostor detaljima.  Jastuci, veseli prekrivači, zavjese, tepisi, sve su ovo dodaci koji će unijeti svježinu u sobu vašeg djeteta te čitavom prostoru dati potpuno novi izgled.

 Lazy bag-Namještaj Mima

Lazy bag idealan su dodatak svakoj dječjoj sobi. Ne zauzimaju puno mjesta, a vašem mališanu pružiti će udobnost u trenucima čitanja ili igre. U ponudi imamo za odabrati različite  veličine i boje.  

Boja zidova

Osim samog izgleda sobe, odabir boje sobe može bitno utjecati na raspoloženje. Vodite računa o tome da ne pretjerate te da boje ne smiju biti prenapadne, držite se pastelnih boja, svjetlijih nijansi uz kojih će se vaše dijete osjećati opušteno i smireno. Pri odabiru boje važno je uzeti u obzir želje, ali i karakter djeteta.

Boje zidova koje najviše odgovaraju dječjim sobama su: žuta, narančasta, plava, zelena i ljubičasta. Žuta, narančasta i ljubičasta potiču kreativnost i igru, plava jača koncentraciju, dok zelena opušta i smiruje.

Zid kao kreativna površina

Crna boja, iako ju uglavnom izbjegavamo kod uređenja dječjih soba, može biti i vrlo zabavna. Pretvorite jedan zid u imitaciju školske ploče, koja može vašem djetetu služiti u svrhu učenja a i zabave.

Piši-briši crna tapeta za zid

Crnu piši briši tapetu možete naručiti u poslovnicama Mime.

Uključite djecu u uređivanje sobe

U izbor svakako uključite i svoje dijete. U odabiru boja i stila namještaja poslušajte njihove želje. I ne zaboravite – funkcionalnost i raspored namještaja vrlo su važni u uređenju dječje sobe, ali estetika je ipak glavni poticaj da vaše dijete bude sretno i zadovoljno!

Pogledajte cijeli asortiman dječjih spavaćih soba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *