Ako želite posjetiti atrakcije u Kaštel Štafiliću, nemojte se samo bazirati samo na uže područje. Posjetite i okolna mjesta kako biste dobili potpuni doživljaj i iskustvo. Ako je Kaštel Štafilić vaša „baza“, tj. ako ste se ovdje odlučili smjestiti, morate znati da su vam prekrasne plaže, tj. priroda uz more odmah nadohvat ruke, a blizu su i povijesni spomenici. 

Kula Lodi (mještani je zovu i Nehaj) iz 16. stoljeća uvijek privlači znatiželjne goste, a tu su i ostaci nekadašnjih kaštela - Dragač i Quarko. Naravno, na putu prema Splitu, možete usput stati i prošetati antičkom Salonom, dok je Dioklecijanova palača u samom srcu Splita mjesto koje se jednostavno mora posjetiti. Ako niste posjetili Palaču, kao da u Splitu niste ni bili! Postoji još niz malih mjesta u okolici sa zanimljivim povijesnim atrakcijama, pa dođite, istražite i ponesite sa sobom lijepe uspomene! 

Što se prirodnih ljepota tiče, možemo slobodno reći, posebno ako tražite plažu, da u cijeloj obalnoj liniji nećete moći izabrati jer je zaista jedna ljepša od druge. Što u blizini samog Kaštel Štafilića, što u široj okolici. Ipak, možemo reći da su to samo slatke nevolje! Svakako se zaslužujete opustiti nakon naporne radne godine i uhvatiti malo vremena za sebe. Za ljubitelje zelenila tu su pak i ruralni krajevi, te niz aktivnosti u kojima možete uživati, ali i jednostavno udahnuti čist seoski zrak. 

Ljubiteljima kulture i zabave Kaštel Štafilić, ali i cijelo područje oko njega, posebno će se svidjeti, bez obzira odlučili vi ostati u Štafiliću ili pak posjetiti neko od okolnih mjesta. Tu su manje ili veće, kulturne i zabavne priredbe tijekom cijele godine. Osim koncerata, predstava, izložbi i ostalih priredbi, Kaštel Štafilić i njegova bliža okolica uvijek vam pružaju mogućnosti i za razgledavanje, kupnju ili jednostavno – vrhunsko opuštanje!

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za Kaštel Štafilić namještaj.