Svaki gost koji je dosad posjetio Koprivnicu, bio on domaći ili strani, uvjerio se da ovaj grad definitivno nije dosadan. Od bogate kulturne baštine i prirode do raznih događanja, atrakcije u Koprivnici su mnogobrojne! Zaista, ovdje svatko može pronaći nešto za sebe, baš prema svojim željama.

Kada posjećujete Koprivnicu, ne smijete otići a da ne vidite ostatke nekadašnje koprivničke tvrđave. Upravo ona je bila srce Koprivnice iz koje se kasnije razvio grad. Ova tvrđava četverokutna oblika građena je u 16. stoljeću zbog zaštite od osmanske opasnosti, a danas su od nje ostali dva revelina i jedan bastion. U 19. stoljeću ovdje je izgrađen i veliki park s paviljonom. 

Ako uz kulturno tražite i duhovno iskustvo, onda svakako posjetite crkvu sv. Nikole, sagrađenu u 17. stoljeću, dok iz 19. stoljeća potječe njezin današnji izgled. Tu su i pravoslavna crkva sv. Trojice, ali i kompleks franjevačkog samostana i crkve sv. Antuna Padovanskog iz 18. stoljeća.

Pravi doživljaj povijesti dat će vam i stara renesansna i barokna arhitektura više zgrada u gradu. Jedna od tih zgrada je i Stari magistrat, danas Muzej grada Koprivnice. Ispred njega je trg s baroknim kipovima svetaca.

Ako prolazite kroz Koprivnicu, možete vidjeti i da brojne kuće imaju arkade u prizemlju, pa zato gosti jako vole ići u duge romantične šetnje ulicama ovog grada. Poseban pečat staroj arhitekturi daju i zgrade s drvenom konstrukcijom – preživjele uspomene na neka davna vremena. 

Mnogo je povijesnih atrakcija u Koprivnici i ovo je grad koji će vam uvijek pružiti još. Zato, ako ste već ovdje, prošetajte i do Starigrada i uživajte u ambijentu srednjovjekovne utvrde Kamengrad iz 14. stoljeća. Tu su i Muzej grada Koprivnice, Memorijalni muzej holokausta, galerije, ali i brojna druga mjesta.

Naravno, za rekreativce i one željne odmora u prirodi je tu bezbroj mjesta. Izdvojimo samo jezero Šoderica, rute uz Dravu, te biciklističke staze. Također, grad je tijekom cijele godine pun događanja, pa dođite i provedite odmor onako kako zaslužujete!

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za namještaj Koprivnica.