Iako je tek dio grada Rijeke, Potok vas neće ostaviti ravnodušnim kada se radi o atrakcijama. Atrakcije Potoka koje svake sezone, ali i izvan nje, privlače domaće i strane goste su Palača Zuccheriera, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradska biblioteka, Dječja kuća, Lazaret, Palača Mornaričke akademije, vrijedna secesijska arhitektura, te Tomislavov trg. 

Ako vas zanima konkretnije, Palača Zuccheriera, jedan od zaštitnih znakova ovog mjesta, zgrada je bivše rafinerije šećera, a od 2020. godine u njezinim prostorima se nalazi stalni postav Muzeja grada Rijeke čije je zgrada sjedište. Zgrada je inače najreprezentativniji objekt kompleksa nekadašnje riječke šećerane. 

Ova zgrada bivše tvornice „Rikard Benčić“ nije samo jedna od uspomena na minulo vrijeme procvata socijalističke industrije, nego i vrlo vrijedna barokna palača na istočnojadranskoj obali, izgrađena još 1752. godine. Za Zuccherieru se stoga može reći da je simbol industrijskog razvoja grada Rijeke jer se s njezinom gradnjom ovdje počinje razvijati i industrija. 

Razne štukature, freske, te keramičke peći koje se nalaze unutar ove zgrade, stalno privlače zainteresirane poglede domaćih i stranih posjetitelja Rijeke. U 19. stoljeću u njezinim prostorima se proizvodio duhan, a tu je bila i tvornica motora. Nakon što je grad Rijeka postao vlasnik Zuccheriere, poduzeo se čitav niz mjera kako bi se ona spasila od propadanja. 

Palača je označena kao nepokretno kulturno dobro, klasificirano kao javna građevina. Stoga, uz ovu i ostale atrakcije, slobodno se može reći da je Potok zapravo gospodarsko srce Rijeke koji, iako je riječ samo o dijelu jednog grada, svojim posjetiteljima ima itekako što za ponuditi.

Članak Vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za namještaj Rijeka.