Šibenik je idealan turistički grad, definitivno za svakog posjetitelja i za svačiji ukus. Vrhunski prirodni položaj stvorio je brojne atrakcije za ljubitelje prirodnih ljepota. Duga povijest koja seže čak do 11. stoljeća ostavila je neprocjenjivu baštinu kojoj se dive kako domaći, tako i strani gosti – ljubitelji zanimljivih povijesnih priča. Blizina mora, šume i planina idealna je kombinacija za zdravlje, pa je grad cijele godine domaćin raznolikih sportskih priredbi i događaja, ali i omiljena destinacija za brojne rekreativce. 

Prekrasne prirodne ljepote i zanimljiva mjesta idealni su za različite kulturne priredbe, pa ljubitelji opere, drame, umjetničkih izvedbi i ostalih priredbi zaista mogu uživati u jedinstvenim ambijentima. Ako ste ljubitelj dobrog provoda i zabave, ne morate se brinuti, Šibenik definitivno nije dosadan grad. Barovi, klubovi, restorani, dvorane i drugi prostori pružit će vam vrhunsku zabavu uz (nerijetko) vrhunsku hranu i piće. Užitak za sva osjetila! 

Atrakcije Šibenika zaista su brojne i za opisati svaku trebalo bi zaista mnogo prostora, pa spomenimo samo neke. Primjerice, za ljubitelje povijesti tu je najprije Kneževa palača, danas Muzej grada Šibenika, zatim gradska vijećnica, Mala lođa, Tvrđava sv. Nikole, Tvrđava sv. Ivana, Tvrđava Barone, i dr. 

Ako ipak želite svojem povijesnom iskustvu dati i jednu duhovnu dimenziju, u Šibeniku je, možemo slobodno reći, mali milijun crkvica i crkava. Posjetite stoga katedralu sv. Jakova, crkvu sv. Ivana, crkvu sv. Duha, crkvu sv. Barbare, crkvu sv. Krševana i mnoge druge. Neka vas očaraju svojom ljepotom, ali i mirom kojim odišu. 

Proljeće i ljeto kao stvoreni su za ljubitelje prirode koji posjećuju plaže, planinske krajeve, te nacionalne parkove u blizini koji jednostavno mame svakoga. Kultura i zabava u Šibeniku se nude cijele godine, pa zaista nije teško naći nešto za sebe. Stoga - atrakcije u Šibeniku svakom gostu pružaju jedinstveno iskustvo!

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji saloni namještaja Šibenik.