Zadar je grad koji svojim sadržajem privlači kako domaće, tako i strane goste svih ukusa i preferencija. Bilo da ste ljubitelj kulture, da vas oduševljavaju povijesni tragovi nekih prošlih i drugačijih vremena ili se jednostavno želite opustiti okruženi morem i zelenilom, Zadar je grad za vas. Zadar svaki posjet pretvara u lijepu pustolovinu, ali i bogato iskustvo. To i ne čudi, jer je ovaj grad zaista ima što za ponuditi. 

Ako želite sa sobom ponijeti bogato iskustvo i naučiti izravno na primjeru (jer na primjeru se najbolje uči), svakako prošetajte i pogledajte povijesne spomenike koji će vam dočarati onaj očaravajući svijet Grka i Rimljana. Forum, kalelarga i muzeji samo su neke od atrakcija Zadra i uspomena na davna vremena.

Za ljubitelje ratnika, ratovanja i vremena junaka tu je, recimo, Arsenal, a ako ste više duhovni tip i želite drugačije iskustvo, posjetite neku od prekrasnih starih crkava. Crkva sv. Donata, katedrala sv. Stošije, crkva sv. Marije, crkva sv. Krševana te crkva sv. Šimuna mame svojom vanjskom, ali i unutarnjom ljepotom, dok njihovo spokojno ozračje ispunja vašu cijelu osobu nekim neobičnim mirom i opuštenošću. 

Ako posjećujete atrakcije u Zadru, ne zaboravite prošetati i do morskih orgulja. Neka vas glazba mora začara! Oduševite se i uz Pozdrav Suncu koji Zadar pretvara u zaista magično mjesto. Zadar će se svidjeti i ljubiteljima pića. Samo za one istančanog ukusa, ovaj grad već stoljećima donosi aromatični maraschino.

Želite još zanimljivosti? Zaplovite s barkajolima koji već 800 godina spajaju dva kraja zadarske luke. Ako ste romantičar, zašto ne prošetate nekim od parkova i perivoja? Udahnite svježi zrak te uživajte ugodnoj klimi i  šuštanju povjetarca u prekrasnom zelenilu.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za Zadar saloni namještaja.