Dnevni boravak za sve ukuse

Kada je u pitanju dnevni boravak, kao prostorija u kojoj provodimo veliki dio svog vremena, isplati se potruditi oko uređenja i fokusirati se na udobnost. Najbitnije je da krajnji izgled opisuje naše savršeno mjesto za odmaranje.

U moru mogućnosti u uređenju, većinom su nam odluke o odabiru određene kvadraturom prostora i financijskim mogućnostima. Jedan od prvih koraka je inspiriranje na internetu. Dnevni boravak nam zaista daje slobodu da prikažemo svoj stil i šteta bi bilo ne iskoristiti to jer ćemo se u takvoj prostoriji najbolje osjećati. Kada znamo što želimo, kreće potraga za namještajem.

Sve kreće od regala ili garniture prema čemu biramo ostali namještaj. U nastavku ćemo se fokusirati na različite modele i stilove regala, koji će u dnevnom  diktirati daljnji odabir.

 

Rustikalno

Ako ste poklonik toplih, rustikalnih prostora, onda će vam za oko zapeti kolekcije Nepal, Kashmir ili Caborno.

Jedna od najtraženijih kolekcija, Kashmir pravi je prikaz rustikalnog dizajna. Radi se o regalu u boji bijelog hrasta, sivoj boji ili u svijetlom drvu elemenata ukrašenih udubljenjima ili izbočinama. Elementi se ističu masivnim i odlikovanim nogicama koje doprinose dojmu starinskog.

 

 

Rustikalni stil pronalazi inspiraciju u prirodi, pa su tako zastupljene prirodne boje i materijali. Drvo istodobno dominira prostorom i daje dojam smirenosti i nenametljivosti. Kolekcija Nepal izrađena je u dekoru drva sa prozorskim rešetkama na frontama i metalnim ručkicama u boji starog srebra koje daju namještaju karakter, stvarajući savršen omjer modernog i starinskog.

 

 

Malo „blaži oblik“ rustikalnog dizajna možemo pronaći u kolekciji Caborno. Izgled ovog „morskog“ regala smiruje i opušta. Klasični dizajn privlači toplinom, a u vaš će dom unijeti dašak Provanse!

 

Minimalistički

Ako ste više „moderan tip“ i želite jednostavnost i prozračnost, odgovarat će vam minimalistički regali.

Iz Mimine ponude izdvajamo regale kolekcije Calabrini i Inline.

Potpunu slobodu u odabiru i kombiniranju elemenata dati će vam kolekcija Calabrini. Veliki izbor jednostavnih i neutralnih elemenata daju bezbroj mogućnosti za postizanje baš onakvog izgleda kakvog želite. Zbog toga ova kolekcija jako dobro ispunjava funkcionalnost i fleksibilnost – što je jedna od najvećih njezinih prednsoti. Regal dolazi u visokom sjaju (u bijeloj, crnoj ili boji hrasta), što mu daje dodatnu profinjenost.

 

calabrini

Inline kolekcija ističe se po dekoru betona na elementima. Uzorak betona čini kolekciju razigranom i neobičnom. Istovremeno neutralna i razigrana. Odabirom elemenata inline kolekcije osigurat ćete prozračnost i ravnotežu funkcionalnosti i elegancije.

inline kolekcija

Brine vas da će prostor izgledati prehladno? Namještaj jednostavnih linija i neutralnih boja najlakše je upotpuniti detaljima. Minimalizam je najbolja osnova za sve što želite istaknuti i prilagoditi prostor svom ukusu.

 

Povratak prirodi

U uređenju interijera, pa tako i dnevnog boravka, sve više vlada inspiracija prirodom – drvom i prirodnim materijalima kojima se postiže takozvani skandinavski stil. Inspirirane jednostavnošću i udobnošću, kolekcije Heda i Memone, mogle bi ste uklopiti u taj stil.

Radi se o kolekcijama inspiriranih namještajem prošlih desetljeća, koje na prvo mjesto stavljaju jednostavnost. Ističu se zanimljivim kosim nogicama koje elementima daju dozu klasične profinjenosti.

 

 U sve stresnijoj svakodnevnici, sve je važnije stvoriti prostor po svojoj mjeri gdje uvijek možete računati na mir i opuštanje. Potrudite se da vam taj prostor pruži ono što želite, da ispuni svoju funkciju i uredite ga prema tome. Osigurajte si prostor u kojem ćete moći pobjeći od svakodnevnih briga, kutak za mir, relaksaciju i pronalaženje zena.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *