Jedan od glavnih stupova ekonomije Koprivnice je poljoprivreda. Od ostalih djelatnosti tu je stočarstvo, prehrambena, farmaceutska, drvna, papirna, kožna, metalna, ali i građevinska industrija. Ovolika koncentracija djelatnosti uopće ne iznenađuje s obzirom na to da se Koprivnica gospodarski razvija od davnina, unatoč periodičnim gospodarskim i političkim krizama i ratovima. Od poznatih tvornica i tvrtki tu su Podravka, jedan od gospodarskih simbola grada, zatim Carlsberg Croatia, Belupo, Bilokalnik, Hartman, ali i brojne druge. 

U razvoju gospodarstva glavnu ulogu svakako igra promet. Koprivnica, kao mjesto na važnom prometnom sjecištu, stvorila je i odlične uvjete za snažan turistički zamah. Magistralni pravci ovdje prolaze prema Zagrebu i Varaždinu na zapadu, te Virovitici i Osijeku na istoku.

Veliku ulogu u razvoju turizma ima i željeznica na relaciji Budimpešta – Zagreb koja prolazi upravo kroz Koprivnicu, a tu je i željeznički pravac Varaždin – Osijek, koji dovodi u grad dosta domaćih gostiju. Stoga, Koprivnica je svakako gospodarsko središte ovog dijela Podravine. 

Osim poljoprivrede, turizam je vrlo bitna gospodarska grana. Bogata kulturna baština, događanja, te mnoštvo atrakcija stvorili su temelje za njegov razvoj na koprivničkom području.

Koprivnica nikako ne zaostaje za ostalim turističkim središtima Hrvatske i svojom gastronomskom ponudom. Brojni restorani i barovi u gradskom središtu, ali i izvan grada privlače kako domaće, tako i strane goste svojom vrhunskom gastronomskom ponudom. 

Stoga, ako posjećujete Koprivnicu, prava je šteta ne probati neko od tradicionalnih jela poput prga, tj. sušenog i dimljenog sira, hladetine, juhe s heljdinom kašom, goriškog gulaša i drugih. Osim turizma, dobro razvijeno ugostiteljstvo nudi svakom gostu vrhunsku uslugu doprinoseći tako cjelokupnom brandu čitavog mjesta.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za Koprivnica namještaj.