Ekonomija Kukuljanova nije samo bitna za Primorsko-goransku županiju, nego i za cijelo ovo područje. Ovu zonu nerijetko se naziva i gospodarskim srcem Kvarnera, a to i ne iznenađuje jer se nalazi na strateškom prometnom pravcu – blizu su Rijeka i Bakar, lučki kompleks, te željeznička postaja Škrljevo.

Kad se zona tek počela razvijati, ovdje se koncentrirala trgovina i trgovački centri, a sada se aktivnosti usmjeravaju i na proizvodnju, pa se ovdje roba proizvodi, vrše se njezine završne obrade, obavlja se trgovina i trgovinsko posredovanje, ali i transakcije novca, bankarski poslovi, osiguranje imovine i osoba i sl. 

Kukuljanovo još uvijek ima ogromne mogućnosti, pa se različiti politički, društveni i gospodarski krugovi nastoje dogovoriti i donijeti odredbe i zakone kako bi se olakšalo poslovanje, povećala ulaganja, te potaknulo otvaranje novih radnih mjesta. Industrijska zona Kukuljanovo svakako je strateško gospodarsko središte za Hrvatsku. Dovoljno je pogledati ukupni prihod tvrtki ovdje smještenih i sve je jasno – radi se o iznosu većem od milijardu eura. 

Posebna prednost zone je i blizina državne granice, tj. ako idete do Italije, trebat ćete prijeći 70 km, a od Kukuljanova do Slovenije vam je potrebno samo 30 kilometara. Kukuljanovo se prometno nadovezuje na luke Bakar i Rijeku, te zračnu luku Rijeka. Takav prometni položaj daje zoni veliku gospodarsku važnost, ali i otvara niz mogućnosti koje samo povećavaju njezin potencijal, kako nacionalno, tako i inozemno.

Industrijalizacija više nije tako agresivna kao kad se Kukuljanovo tek počelo razvijati, ali je prisutna, te ide prema vrhunskim svjetskim standardima koji osiguravaju kvalitetan gospodarski rast ovakvog poslovnog područja.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš prvi izbor za Kukuljanovo namještaj.