Nekad, u socijalističkom razdoblju, područje Rijeke i Potoka je bilo gospodarski razvijenije. Ovdje su bile tvornice šećera Rikard Benčić, Riječka tvornica konopa, te pržionica kave koja se sad nalazi u Zagrebu. Danas se ovdje od industrije jedino nalaze paštarski i pekarski pogon PIK-a Rijeka, te Elektroprimorje. U Potoku, kao i na cijelom području grada Rijeke, mnogo pozornosti se posvećuje razvoju poduzetništva koje je poluga kako cijele Rijeke, tako i ekonomije Potoka. 

U prošlom desetljeću, posebno od 2015. do 2018. godine, poduzetništvo Rijeke i Potoka bilježi rast. Međutim, zbivanja u poduzeću 3. MAJ ipak su utjecala na sveukupnu gospodarsku sliku ovog područja. Opet, stvari nisu potpuno pošle po zlu, jer su se okolnosti intervencijom odgovornih promijenile nabolje, pa negativna kretanja nisu imala snažnijeg utjecaja na trendove u poslovanju ostalih gospodarskih grana. 

Prema dostupnim podacima, od 2019. godine, ekonomija Rijeke i Potoka bilježi pozitivna kretanja. U odnosu na razdoblje do prije 2018. godine, bilježi se povećanje broja poduzetnika, ali i broja zaposlenih. Naravno, to je dovelo i do rasta ukupnih prihoda i smanjenja rashoda. Porasle su i prosječne neto plaće što je dovelo i do povećanja prosječne plaće u odnosu na državni prosjek. Drugim riječima, plaće na području Rijeke i Potoka bile su veće nego plaće na razini Hrvatske. 

Naravno, povećao se i broj zaposlenih u različitim djelatnostima. Sve to dalo je veliki doprinos povećanju kvalitete života ovog područja. Nažalost, s izbijanjem pandemije Covid-19 u ožujku 2020. godine, gospodarska djelatnost je doživjela sasvim očekivani pad, ali intervencijom države i daljnjim ulaganjima u otvaranje radnih mjesta i novih poslovnih subjekata, stanje se počelo poboljšavati.

Potok je svakako mjesto velikog gospodarskog potencijala, a to prepoznaju i ulagači koje ovaj dio Rijeke stalno privlači.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš najbolji salon namještaja Rijeka.