Industrija, poljoprivreda, turizam – nekad se ovim trima riječima mogla opisati ekonomija Umaga. Međutim, danas, nakon završetka Domovinskog rata i razdoblja tranzicije stvari su se promijenile, pa je turizam vodeća gospodarska grana. U zadnjih šezdesetak godina grad Umag se intenzivno razvio, pa je od malog ribarskog mjesta postao kulturno i gospodarsko središte ovog dijela Hrvatske. 

U zadnjih nekoliko godina u Umagu se razvila i komunalna, prometna, sportska, te turistička infrastruktura. Mnogo se ulagalo u sport, poduzetništvo, turizam, ali i u sam grad, pa Umag postaje sve ljepše mjesto za život. Gospodarska ulaganja su povećala i kvalitetu života, a poduzetnici su dobili prostor za razvoj svojeg poslovanja. 

Stoga, ekonomija Umaga je zaista u rastu, pa i ne iznenađuje što stalno privlači nova ulaganja i nove gospodarske aktivnosti. Iako je turizam glavna gospodarska grana, u ekonomiji Umaga značajnu ulogu igraju i proizvodna i prerađivačka industrija, uslužne aktivnosti, financijske djelatnosti, ali i poljoprivreda i ribarstvo. Sve to ovaj lijepi gradić čini privlačnim različitim ljudima koji doprinose njegovom napretku. 

Projekti, programi i investicije su osnova gospodarskog razvoja grada Umaga, te isti i utječu na najviše na njegov gospodarski napredak. Gradska vlast stalno pokušava privući nova ulaganja, te stvoriti povoljno okruženje za razvoj malih i srednjih poduzeća i time utjecati na daljnji gospodarski razvoj ovog grada. 

Neki od najvažnijih ciljeva u skoroj budućnosti su nadogradnja potrebne komunalne infrastrukture, ali i osiguranje svih potrebnih sredstava i uvjeta za poduzetnike kako bi se razvoj poduzetništva nesmetano nastavio. Kvalitetni uvjeti poslovanja svakako su uvjet za kvalitetan razvoj poduzetništva, a samim time i gospodarski razvoj.

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji salon namještaja Umag.