Poreč je priobalni grad zapadne Istre i nalazi se na nadmorskoj visini od 29 metara. Ovaj grad vrlo duge povijesti, od mora štiti otočić sv. Nikola, u samom gradu živi nešto više od 9000 stanovnika, dok šira gradska cjelina Poreča ima oko 17 000 stanovnika. 

Gradu Poreču pripadaju tri otočića koje se ubraja u kategoriju malih, slabo naseljenih ili nenaseljenih otoka i otočića - Altijež, Regata i sv. Nikola. Osim njih, tu je još i šest manjih hridi - Barbaran, Butaceja, Karbula, Safarel, Žontuja, te Žontujić. Kao takva, geografija Poreča ovom gradu zaista stvara uvjete za povoljan turistički razvoj. 

Porečka regija ukupno pokriva 142 km2, dok je obala duga 37 km. Proteže se od rijeke Mirne kod Novigrada na sjeveru do Funtane i Vrsara na jugu. Porečka regija, osim samog grada poreča još obuhvaća i općine Funtana, Kaštelir-Labinci, Sveti Lovreč, Tar-Vabrigu, Višnjan, Vrsar i Vižinadu. 

Osim vrlo lijepih atrakcija, turiste privlači i blaga klima, bez velikih ljetnih sparina. Najtopliji mjesec u godini je kolovoz, dok je siječanj najhladniji. Ljeti, grad u prosjeku ima više od 10 sati sunca, pa ne iznenađuje što ga mnogi gosti biraju za svoj odmor. Također, temperatura mora ljeti zna se popeti čak i do 28°C što je više od prosječnih temperatura i u južnoj Hrvatskoj. 

Sušna razdoblja ovdje su jako rijetka, jer su padaline uglavnom raspoređene tijekom godine. Od vjetrova, bura sa sjevera zimi donosi hladno i sunčano vrijeme, a jugo donosi kišu s juga. Ljeti, posebno dok šetate uz more, možete osjetiti maestral - osvježavajući povjetarac koji puše s mora na kopno. 

Članak vam donosi Namještaj Mima Poreč.