Koprivnica je grad koji se nalazi na vrlo pogodnoj lokaciji. Grad okružuju pobrđa Bilogore s južne strane, obronci Kalnika s jugozapada, te močvarni tereni Drave sa sjevera. Stoga, geografija Koprivnice je izuzetno povoljna za razvoj prometa, turizma, ali i različitih drugih gospodarskih grana.

Grad je svoje ime dobio po istoimenom potoku Koprivnici koji prolazi u blizini. Od gradova, u blizini Koprivnice nalazi se Varaždin, smješten 50 km sjeverozapadno, te Zagreb do kojega ima 85 km jugozapadno. 

U sklopu Koprivnice nalaze se i prigradska naselja Draganovec, Herešin, Jagnjedovec, Starigrad, Kunovec-Breg, Reka, Bakovčice, te Štaglinec. Ukupno je 9 naselja s nešto manje od 11.000 kućanstava. Najviše stanovnika, njih oko 24.000 živi na užem gradskom području Koprivnice, a od naselja, najviše stanovnika broji Starigrad s oko 2400 stanovnika. Najmanje je naseljena Bakovčica s tek oko 320 stanovnika. 

Koprivnica je sjedište Koprivničko-križevačke županije koja je s površinom od oko 1.700 km2 sedamnaesta po veličini županija u Hrvatskoj. Ova županija, pa i sam grad Koprivnica svojim je gostima jako zanimljiv zbog prirodnog i geografskog smještaja, tj. Koprivničko-križevačka županija je dio Panonske megaregije što stvara jedinstvena prirodna, ali i klimatska bogatstva, pa u tom smislu i vrhunski turistički potencijal. Prostor Županije je izrazito raznolik. Ovdje se stoga nalazi nekoliko prostornih i gospodarskih cjelina koje su različite, ali opet zajednički funkcioniraju na dobrobit cijelog kraja. 

Sjeveroistok je najrazvijeniji dio Županije. Ovdje je poljoprivreda glavna gospodarska grana, ali je i urbanizacija najveća, najprije zbog dobro razvijenih prometnih veza. Najveća naselja su Koprivnica i Đurđevac. Kao glavnu polugu svog razvitka, Koprivničko-križevačka županija vidi promet, pa je razvoj prometa zapravo temelj cjelokupnog budućeg razvoja kako ove županije, tako i samog grada Koprivnice.

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji salon namještaja u Koprivnici.