Kukuljanovo je naselje smješteno na području Primorsko-goranske županije, nedaleko gradova Rijeke i Bakra. Geografija Kukuljanova je iznimno povoljna jer se samo naselje nalazi na sjecištu vrlo važnih prometnih pravaca. Konkretnije, Kukuljanovo se nalazi u Hrvatskom primorju, na području gradova Bakra i Rijeke, te općine Čavle. 

Iako je ovdje niknula industrijska zona i nikad nije živjelo mnogo ljudi, samo Kukuljanovo nije izolirano mjesto. U blizini se nalaze naselja Škrljevo i Mravinci, a blizu je i Sušačka Draga. Samo naselje nije smješteno na obali, nego u unutrašnjosti. Kao takvo, nema toliko turističko značenje u smislu spomenika kulture i znamenitosti, ali brojni ga gosti okolnih turističkih mjesta posjećuju zbog njegovog gospodarskog značenja i mogućnosti za kvalitetnu kupovinu

Također, još jedan razlog velike posjećenosti komercijalnih objekata ovog mjesta je i njegov dobar prometni smještaj – jer Kukuljanovo se nalazi na izvrsnoj prometnoj poziciji, tj. prometnici koja povezuje Bakar i Grobnik. Zona Kukuljanovo ima i međunarodno značenje, jer je smještena na najkraćem prometnom pravcu između srednje Europe i Mediterana, na nadmorskoj visini od oko 290 metara. 

Cijela industrijska zona ima oko 500 hektara ukupne površine, te 270 hektara u funkciji. Cijelo ovo područje bogato je izvorištima pitke vode, a klima je umjerena mediteranska. Ljeta su stoga topla, a zime nisu veoma hladne. Međutim, ponekad su mogući i ekstremni vremenski uvjeti poput ledene kiše, pa je potrebno, posebno ako ovu zonu posjećujete zimi, ponijeti koji topliji odjevni komad.

Kada dolazite u ovu zonu ili prolazite kroz nju, bit ćete okruženi mediteranskim šumama, a nemojte da vas iznenade ni povremene padaline kojih u ovakvoj klimi uvijek ima u umjerenim količinama.

Članak vam donosi salon namještaja Kukuljanovo.