Potok je mjesni odbor koji se nalazi na području grada Rijeke, grada smještenog na zapadu Hrvatske, na sjevernoj obali riječkog zaljeva i na širem području Kvarnerskog zaljeva. Geografija Potoka tako je iznimno povoljna, ponajprije zbog blizine riječke luke koja spaja cijelo ovo područje s drugim hrvatskim, ali i europskim lučkim gradovima. Konkretno, Riječki je zaljev preko Velih, Srednjih i Malih vrata spojen s jugom Kvarnera, ali je i dovoljno dubok, pa u riječku luku mogu uplovljavati brodovi svih veličina. 

Zahvaljujući tome, Rijeka je postala važna luka, pa svi njezini dijelovi uživaju brojne povlastice, a među njima je i Potok. U blizini ovog mjesnog odbora nalazi se i ušće rijeke Rječine na kojemu leži i sam grad Rijeka. Potok je stoga dio kvarnerske mikroregije Kvarnersko primorje na razmeđi dviju povijesnih regija koje su upravo razdvojene Rječinom. Stoga, sa Sušakom počinje Hrvatsko primorje, a zapadno od Rječine Julijska krajina - povijesno područje koje se proteže od Soče na zapadu do Rječine na istoku. 

Izvrsna geografija Rijeke dala je ovom gradu puno i na prometnoj važnosti, pa se prometnice koje prolaze kroz Potok u blizini spajaju na važne prometne pravce. Dva su važna kopnena prometna pravca koji prolaze ovim područjem. Prvi je nastao najviše zbog povoljnog položaja Rijeke na području u kojem su Dinaridi najuži, pa je to omogućilo lakše povezivanje obale s panonskom unutrašnjosti, dok drugi pravac povezuje Rijeku s Postojnskim vratima, ali i s istočnoalpskim prostorom. 

Stoga, Potok kao dio ovog grada je mjesto na povoljnom položaju kojem se lako pristupa. Zato ne čudi i što kroz ovaj mjesni odbor prolaze brojni gosti i posjetitelji u potrazi za odmorom, opuštanjem ili zabavom.

Članak vam donosi Mima salon namještaja Rijeka.