Grad Šibenik smjestio se na prostoru koji okružuje more Šibenskog zaljeva. Šibenski zaljev smatra se jednom od najboljih jadranskih prirodnih luka, pa Šibenik stoga leži na izuzetno povoljnom prirodnom položaju. U zaleđu su i brežuljci Trtara, te rijeka Krka koja u blizini i utječe u more.

Može se definitivno reći da je geografija Šibenika jako povoljna jer je dobar geografski položaj uvjetovao i dobar prometni položaj, pa je Šibenik od Zadra, koji se nalazi sjeverozapadno, cestovnim pravcem udaljen samo 79 km, te od Splita na jugoistoku 80 km. 

Stoga, Jadranskom magistralom možete vrlo brzo stići iz Šibenika u neko drugo dalmatinsko središte. Također, željezničke i zračne veze funkcioniraju bez ikakva problema. Ako posjećujete Šibenik i zaželite, primjerice, posjetiti neki od šibenskih otoka poput Prvića, Zlarina ili Obonjana, samo se ukrcajte na trajekt i doći ćete do željene destinacije vrlo brzo. 

Šibenska obala je razvedena s mnogo otoka, a reljef je karakterističan – grad okružuje primorsko-dinarski krš Zagore, brda i planina sa zavalom Plavno, te plodna polja u kršu – Kninsko, Kosovo i Petrovo. Tu su i zaravan Bukovica s Prominom, te kanjoni rijeka Krke i Čikole. 

Svaki posjetitelj Šibenika zaista može uživati u prekrasnim prirodnim ljepotama koje se nalaze u blizini, najviše zahvaljujući upravo jedinstvenom prirodnom položaju. Dakle, kad dolazite u Šibenik vidjet ćete raznolike pejzaže, a more je glavno bogatstvo i jedan od osnovnih gospodarskih stupova

Zračnom linijom, obala je duga 56,2 km, a stvarna dužina je više od 805 km. Kada posjećuju Šibenik, mnogi gosti ne propuštaju i posjetiti barem jedan od dva nacionalna parka u blizini – Krku i Kornate. Za ljubitelje prirodnih ljepota tu je i park prirode Vransko jezero.

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji saloni namještaja u Šibeniku.