Zadar je grad koji se razvio na zaista povoljnom području, pa putovanje i posjet ne moraju biti komplicirani. Grad se nalazi na hrvatskom dijelu istočne obale Jadrana. Niz otoka grad štiti od utjecaja otvorenog mora, a s kopna mu Ravni Kotari omogućuju neometano širenje. Zbog toga je Zadar jedinstveni dalmatinski grad. 

Ako želite posjetiti Zadar, zaista možete birati na koji način ćete stići, a stići ćete izravno i bez problema. Povoljna geografija Zadra gradu je osigurala  razvoj pomorskog prometa. Već od davnina ovim su područjem prolazili jedrenjaci, a danas je grad morski povezan sa svakim važnim mjestom u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Redovna linija Zadar-Ancona na raspolaganju je svakom putniku koji ide u susjednu Italiju, ali i svakom talijanskom gostu koji želi posjetiti ovaj grad. 

Također, povoljan položaj na kopnu i velebitski planinski masiv koji štiti zaleđe osigurali su gradu i najbolje uvjete za razvoj pomorskog prometa. U sam grad možete doći jadranskom magistralnom cestom te autocestom A1. Upravo završetkom izgradnje ove autoceste grad je mnogim domaćim i stranim gostima olakšao dolazak i posjet, ali i stalne povratke magičnom Zadru. 

Za ljubitelje romantičnih putovanja željeznicom, u Zadar se može doći i vlakom. Još 1966. godine jedan odvojak željezničke pruge grad je povezao s Kninom gdje prolazi pruga Zagreb-Split. Samo 10 kilometara istočno od grada nalazi se i zračna luka. Za brzo i udobno putovanje tu su brojne zračne linije, posebno ljeti! Kad se iskrcate u zračnoj luci, prijevoz možete zaista lako organizirati, te brzo i udobno stići i uživati u ljepotama Zadra.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš najbolji salon namještaja Zadar.