Infrastruktura u Kukuljanovu prilagođena je investitorima – sve u svrhu gospodarskog rasta. Zbog povećanog interesa različitih tvrtki i poslovnih subjekata postoji stalna potreba za novim iskoristivim zemljištem, te za izgradnjom prometnica koje upravo nove investitore i poslovne subjekte i dovode u Kukuljanovo.

U uređenju i poboljšanju infrastrukture nerijetko i sudjeluje lokalna vlast, a sve kako bi se olakšalo funkcioniranje gospodarske zone i bolje učvrstio njezin značaj za hrvatsko gospodarstvo, ali i gospodarstvo ovog dijela Europe. 

Stoga, uređenjem parkirališta, osim za teretna vozila, omogućen je pristup i osobnim automobilima, pa je na taj način povećana posjećenost ove zone, ali i njezino gospodarsko značenje. Različiti prostori i zemljišta infrastrukturno se konstantno opremaju i poboljšavaju kako bi se privukli novi poslovi i investitori. U financiranju različitih infrastrukturnih projekata pomažu i bespovratna europska sredstva što daje još jedan zamah kvaliteti i važnosti ovog područja. 

Osim prodaje proizvoda za različite namjene, u ovoj zoni se i proizvodi. Cijevi, transformatori, metalne konstrukcije i galanterija, brodska oprema, dizalice, staklo i beton samo su neki od proizvoda koji nastaju upravo u Kukuljanovu.

Zbog svoje razvijenosti, Kukuljanovo ima sve kapacitete za primanje i velikih investitora i gradnju velikih proizvodnih pogona. U takvoj situaciji povećana je potreba za radnim mjestima, ali kako se često navodi, premalo ljudi na području županije traži ovakva radna mjesta. Stoga, ovdašnje tvrtke i proizvodni pogoni nerijetko dovode radnike i iz drugih županija, te im pomažu oko smještaja kako bi se ova potreba zadovoljila. 

S novim projektima i novom infrastrukturom otvaraju se i nova radna mjesta, a modernizacija terminala na Škrljevu daje dodatnu kvalitetu cijelom funkcioniranju Kukuljanova. Stoga, infrastruktura ovog mjesta infrastruktura je usmjerena gospodarskom rastu i razvoju.

Članak vam donosi Namještaj Mima Kukuljanovo