Pula je i posebno mjesto za ljubitelje kulture. Ako planirate posjet Puli, ovo je sjajna prilika za obogatiti svoje kulturno iskustvo. Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula najvažnija je kazališna ustanova na području Pule. Osim INK-a, tu su još i MILK – Malo istarsko lutkarsko kazalište, te Kazalište Dr. Inat. Bilo da želite uživati u operi ili simfonijskom koncertu, pogledati neku dramsku adaptaciju ili komad suvremenog autora, kazališta u Puli svojom ponudom mogu zadovoljiti svačiji umjetnički ukus.

Široki repertoar dramskih predstava, te vrhunske glazbene, ali i ostale kulturne priredbe svakako je nešto čime se Istarsko narodno kazalište u Puli može ponositi. Sa skoro 700 mjesta za sjedenje, te modernim mjestom za orkestar i scenu, Istarsko narodno kazalište u Puli u potpunosti je orijentirano na kulturu visoke klase.

Pulska kazališna zgrada ima jako dugu tradiciju koja seže sve dio 1871. godine kada je grad po prvi puta dobio kazališno kulturno mjesto, i to 20 godina prije Rijeke, 22 godine prije Splita i 24 godine prije Zagreba. Stoga, zgrada Istarskog narodnog kazališta univerzalni je auditorij za sve vrste kulturnih, ali i zabavnih događanja. INK je dosad bezbroj puta ugostio različite filmske, sportske, ali i ostale zabavne priredbe, te svojim posjetiteljima omogućio vrhunsko kulturno iskustvo.

Posebno kulturno značenje ima i Malo istarsko kulturno kazalište – MILK koje djeluje već preko dvadeset godina i svojim repertoarom obogaćuje kvalitetnu kulturnu ponudu Pule. S tim se također može i pohvaliti i Kazalište Dr. Inat, dom talentirane pulske mladeži koja kroz razne predstave iskazuje svoj osebujan izričaj i tako daje svoj doprinos bogatoj dramskoj tradiciji ovoga grada, kao što su to kroz povijest pa sve do danas radili i mnogi poznati ljudi iz Pule

Članak vam donosi namještaj Mima Pula.