Potok je ugodno mjesto za sve posjetitelje jer je njegova klima umjereno topla. Umjereno topla klima popularno se još naziva i oceanskom klimom jer su za nju karakteristične blage vrućine ljeti, te prohladne zime. Ova klima prevladava uglavnom u sjevernom i južnom toplinskom umjerenom pojasu, pa nije iznenađenje što svi stanovnici, ali i posjetitelji ovog područja mogu iskusiti blage vremenske prilike koje ona donosi. 

Klima Potoka na ovom području rijetko donosi snijeg, a padaline su ujednačene tijekom cijele godine, pa se nemojte iznenaditi ako vas za sunčanog dana odjednom uhvati pljusak. To vrijedi kako za zimu, tako i za ljeto. 

Ovakva klima pogoduje rastu određene vegetacije, pa putem prema Potoku, posebno ako se vozite ovdašnjim prometnicama, pratit će vas mješovite listopadne šume koje su, za razliku od drugih dijelova Europe i svijeta, u velikoj mjeri dobro sačuvane. Bukva, hrast, javor, jasen, ali i brojna druga vegetacija prisutna je u zelenilu koje ide prema Potoku. 

Moramo svakako reći da je ova zima jako povoljna za život ljudi. Stoga, klima Potoka je ista kao i klima većeg dijela svijeta koji je naseljen stanovništvom. Drugim riječima, stanovnici Potoka žive u klimi u kojoj živi i veći dio svjetskog stanovništva. Prema meteorološkim podacima, prosječna temperatura zraka u gradu iznosi 13,8°C što nije ni previše hladno, ali ni previše vruće, pa je ovo još jedan dokaz da je sasvim ugodno posjetiti ovaj dio Rijeke.

Ipak, ako posjećujete ovaj grad tijekom zime, nemojte da vas iznenadi i riječka bura koja je uz senjsku, najoštrija u Hrvatskoj. Zato, ako grad posjećujete u zimskom periodu, ipak ponesite koju jaknu ili džemper više, za svaki slučaj.

Članak vam donosi salon Namještaja Mima Rijeka.