Zahvaljujući svojem vrhunskom geografskom položaju klima Zadra je i više nego povoljna. Bez obzira posjetili vi Zadar zimi ili ljeti, uživat ćete u blagoj mediteranskoj klimi. Toplo i suho ljeto bit će idealno za provesti vrijeme na nekoj od plaža. Možete se kupati, sunčati, te osvježiti pićem ili sladoledom iz bogate ponude naših trgovaca. 

Ako ste ljubitelj nautike i plovidbe, a opuštanje na palubi doživljavate kao odmor iz snova, iskoristite kristalno bistru pučinu ili živopisne male uvale uz sve blagodati ove klime. 

Koliko je istovremeno dobro i opuštajuće pobjeći u hladovinu nekog bora za zadarskih ljeta, svjedoče i brojni gosti koji se gradu iznova vraćaju. Opet, ako volite više zimska putovanja, prošetajte, recimo, do morskih orgulja, te poslušajte pjesmu mora za poslijepodnevne kiše. Zadarske zime su blage, pa se i za ovog godišnjeg doba, ako ste prikladno odjeveni, može vrlo lijepo uživati. 

Ljetne duge šetnje osvježavaju vjetrovi bura, jugo i maestral. A dok zimi snižava temperature, ljetna bura malo će vas odmoriti od vrućina i stvoriti idealan ljetni ugođaj. Kombinacija sunca i maestrala savršena je za sunčanje nakon plivanja.

Klima Zadra je stoga zaista izvanredna. To se najbolje vidi i ako posjetite neki od gradskih parkova i perivoja. Prekrasno mediteransko bilje poput alepskog bora, ali i brojne druge biljne vrste očarat će vas svojim bojama i mirisom. Ako ste dovoljno znatiželjni pa se vaša šetnja produži, dočekat će vas i poneka suptropska vrsta. Neka vas ovo ne iznenadi jer prosječna temperatura zraka ljeti iznosi 25°C, a zimi 7°C, što je idealno za razvoj vegetacije koja čovjeka oporavlja kako tjelesno, tako i psihički.

Članak vam donosi salon namještaja Mima Zadar.