Kuhinje po mjeri: od ideje do realizacije

Imati kuhinju po svom ukusu i potpuno prilagođenu vlastitim potrebama san je svakog od nas… Kuhinja je više od mjesta za pripremu hrane, kuhinja je oduvijek bila srce doma i valja se potruditi pri njezinom uređenju.

02 Gloss Special Jupiter+Purity White

 

Planiranje nove kuhinje

Kuhinja po mjeri može maksimalno iskoristiti prostor ukoliko se planiranje odradi kvalitetno.

Planiranje nove kuhinje kreće od dobre organizacije prostora. Prije skiciranja prostora, potrebno je razmisliti o instalacijama (voda, struja, plin), rasvjeti, prozorima, veličini prostora. U kuhinjskom prostoru treba osigurati dovoljan broj utičnica za kuhinjske aparate. Prije svega, potrebno je pažljivo odlučiti gdje postaviti velike uređaje kao što su perilica suđa, pećnica, hladnjak i sl.  Na skici bi se trebali nalaziti svi zidovi kuhinje s nacrtanim elementima, aparatima, instalacijama i prozorima.

Ako želite kuhinjski otok sa štednjakom ili koritom, također će biti potrebne intervencije instalacija prije postavljanja otoka.

Kada znamo sve karakteristike prostora, imamo jasniju viziju o tome po kakvu kuhinju idemo!


Oblik kuhinje

Kuhinja je u prostoru smještena na jedan od sljedećih načina.

Linijska kuhinja smještena je duž jednog zida, idealna je za kuhinje u manjim stanovima koji imaju duge i uske prostore.

 

Jednostavna i minimalistička kuhinja kombinacija je dva modela iz naše ponude; Gloss Special i Gloss. Visoki sjaj daje profinjenost a kombinacija fronti u dvije boje razbija monotonost.

 

 

 

 

 

 

Dvostrana kuhinja smještena je uz dva paralelna zida, a druga varijanta je smještaj kuhinjskih elemenata uz jedan zid, dok se na suprotnoj strani nalazi šank. Za nesmetano otvaranje ladica i kretanje u kuhinji, prostor između elementa trebao bi biti najmanje 90 cm.

Kuhinjski otoci postavljaju se u veće kuhinje kako bi se iskoristio središnji prostor. Kuhinjski otok može biti kvadratnog, kružnog ili nepravilnog oblika, a može služiti kao dodatna radna ploha, mjesto za blagovanje ili ga možete opremiti kako bi na njemu mogli obavljati kompletnu pripremu hrane.

Espirit Ossido Grigio Artstone+Sense tamno siva

 

 

 

Kombinacija mat tamnosivih fronti kuhinje Sense i Espirit Ossido Grigia rezultira modernom, ali i, za održavanje praktičnom, kombinacijom! Kako ne bi izgledao prehladno, dekor betona često se spaja s drvom.

 

 

U kuhinja tip je kuhinje koji se smatra među najfunkcionalnijim, pogodan je za male i velike kuhinjske prostore, a ovakav tip kuhinje omogućava vam najkraći tok kretanja tijekom pripremanja hrane.

Espirit Ossido Grigio Artstone+Carisma Verde 2

 

 

 

 

 

Linija Espirit i Carisma pronašle su zajednički jezik u kuhinji industrijskog stila gdje se ističu crne ručkice. Radna površina u boji drva odlično se uklapa i daje dinamiku.

 

 

 

Gloss-Special-Larice-Nuvola

 

 

Kuhinja Goss Special visokog sjaja i jednostavnom bijelo-sivom kombinacijom, može se pohvaliti elegancijom koja je prepoznata među kupcima. 

 

 

 

 

 

 

L kuhinja jedna je od najpopularnijih kuhinja. Pruža vam maksimalnu funkcionalnost, kretanje i mogućnost povezivanja sa blagovaonicom. Radi uštede prostora jedan L krak ili kut možete opremiti visokim elementima do stropa kako bi se u vašoj kuhinji povećao kapacitet za pohranu namirnica.

 

Kuhinja na mjeru Purity

 

Kuhinja Purity svojim čistim linijama odražava bezvremenost. Bijela u visokom sjaju odlučno kontrira radnoj ploči u boji drva. Spoj funkcionalnosti i estetike ovdje se najbolje ističe. 

 

 

 

 

 


Od ideje do realizacije

Sve počinje o želje i potrebe za stvaranjem funkcionalnog i privlačnog kuhinjskog prostora. Nakon što uzmemo u obzir sve gore navedeno i imamo skicu prostora, vrijeme je za proširiti tim “planiratelja”. Mimin tim stručnjaka dočekat će vas s prijedlozima i savjetima. Skicu će pretočiti u 3D prikaz pa ćete odmah moći vidjeti kako će vaša kuhinja izgledati u realnom prostoru.

Stručno osoblje uključeno je u proces planiranja kuhinje od samog početka pa do isporuke. Osim stručnih savjeta koje ćete primiti, osjećaj povjerenja umanjuje stres planiranja i ubrzava odluku.

Vjerojatno ste već prije dolaska u salon znali kakvu kuhinju otprilike želite (dizajn, boja). U salonu možete pogledati široku paletu uzoraka fronti, ručkica. Sve ste razgledali, savjetovali se, razmislili… Jeste li spremni za odluku? 🙂

Kada kažete “da”, imate 60-tak dana fore za pripremiti svoj budući kuhinjski prostor za montažu. To je vrijeme u kojem se u Miminoj tvornici pomno obrađuje svaki komadić vaše buduće kuhinje!

Iz papira u stroj

Vlastita proizvodnja omogućuje da u potpunosti zadovoljimo potrebe i želje svojih kupaca, koji su glavni prioritet poduzeća. Asortimanom visoke kvalitete, bogatim izborom dekora i izuzetno otpornim materijalima moguće je zadovoljiti sve zahtjeve kupaca.

 

Proizvodni pogon nalazi se u Kastvu pokraj Rijeke, a 2019. godine je moderniziran kada su uvedena nova tehnološka rješenja koja prate trendove i povećanja kapaciteta proizvodnje kuhinja na mjeru.

Proizvodni pogon je unaprijeđen najnovijom tehnologijom za kantiranje koja zadovoljava visoke standarde. Strojevi serije Homag u potpunosti obrađuju svaki predmet zadovoljavajući ekonomičnost.

Moguće je konfigurirati svaki dio procesa obrade, od početka do kraja. Tako, precizno dizajnirane komponente, osiguravaju vrhunske rezultate.

Unaprijeđena je i stara tehnologija ljepljenja, koja je sada brža i preciznija. Zagrijani valjak ljepila osigurava optimalnu temperaturu lijepljenja te daje tanji i gotovo nevidljivi spoj.

PUR ljepilo podiže kvalitetu na novu razinu; daje odlične rezultate u čvrstoći i vodootpornosti, čime dobivamo dugotrajnije proizvode.

Sve ove prednosti omogućuju da se kupcima pruže dodatne mogućnosti obrade u izvođenju i najsloženijih oblika.

 

 

Novi trendi dekori

Moramo priznati da se trendovi u dizajnu moderne kuhinje brzo mijenjaju i izazov ih je pratiti. Stalno traženje novih rješenja opravdava povjerenje kupaca.

Vodeći se prije minimalizmom i funkcionalnošću, spojili smo tri različite fronte u jednu – u našoj ponudi inovativnu kuhinju. Ova se kuhinja pored drugih ističe svojim metalnim ručkicama koje cjelokupni izgled upotpunjuju industrijskim štihom. Gornji elementi su viši od standardne visine, a sa strane se našlo mjesta za otvorene police. Kolone također imaju visoki otvoreni poličar na koji možete smjestiti sitnice i dekoraciju, a kuhinji će dati dinamiku.

 

Kuhinja je svakako najizazovnija prostorija za uređenje. Uz dobro planiranje i stručnu pomoć, imati svoju kuhinju iz snova više nije tako nedostižno. Mimino stručno osoblje u potpunosti će vam se posvetiti kako bi došli do najboljeg rješenja za vaš prostor, a na sve naše kuhinje iz vlastite proizvodnje vrijedi garancija od deset godina.

Jednom kada ušetate u svoju idealnu kuhinju, boravak u njoj bit će užitak!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *