Neka se gost osjeća posebno

Ako ste često domaćin rodbini i prijateljima, ili ste iznajmljivač privatnog prostora, vjerujemo da vam je stalo do toga da vašim gostima ništa ne nedostaje. Domaćin je uvelike zaslužan za dobru atmosferu i opći dojam gosta, a nakon toga i za njihovo raspoloženje. Izgled prostora predviđenog za goste utječe i na zadovoljstvo gostiju, zato se vrijedi potruditi da se gost osjeća dobro. Osim naših prijedloga, pronašli smo odlične primjere kako su to neki iznajmljivači smještaja riješili. Jer, svatko može postati dobar domaćin!

 

Gostinjska soba

Idealno rješenje za pružiti udobnost gostima je osigurati gostinjsku sobu. Vjerojatno će za tu svrhu biti predviđena prostorija koja se svakodnevno ne koristi ili se vrlo malo koristi, zbog čega će možda imati određene nedostatke poput skučenosti ili nedostatka svijetla. No, promišljenim odabirom elemenata i odgovarajućim detaljima – i ona može biti ugodna.

Najvažnija uloga gostinjske sobe je da se gosti u njoj mogu odmoriti od puta ili odmoriti za put koji slijedi. To je prostor gdje se gosti mogu rasteretiti i barem približno, osjećati kao kod kuće. Prostor u kojem se gost može opustiti, ublažit će nervozu i umor od putovanja.

U nastavku je prikazano nekoliko fotografija spavaćih soba iz različitih prostora za iznajmljivanje, a slijediti njihov primjer u uređenju gostinjske sobe – naša je preporuka.

U predivno uređenom Apart Resortu Galant, spavaće su sobe uređene minimalistički, ali s puno malih detalja koji pridonose ugodi prostora. Za spavaće je sobe biran  boxspring krevet Plus Bonell. Ovaj je model kreveta vrlo praktičan izbor za opremanje gostinjskih soba jer je dostupan u veličinama 80 x 200 i 90 x 200 cm, pa se može prilagoditi veličini prostora. Moguće je čak spojiti dva manja kreveta u veliki krevet, koja se povremeno, po potrebi mogu razdvojiti.

Iznajmljivači nerijetko biraju boxspring krevete jer je investicija u ovakav krevet dugoročna. Ovi kreveti pored običnih kreveta imaju brojne prednosti, zbog čega se nalaze u cjenovno skupljem razredu. Osim visine i udobnosti, najveća prednost boxspringova je trajnost, što iznajmljivači najviše cijene.


Ako vam prostor dopušta, uz krevet je dobro smjestiti manje noćne ormariće za noćne lampe, a gost će komotno odložiti knjigu ili šalicu.  Spavaće sobe u Villi San Antonio uređene su jednostavno i ugodnim tonovima boja. 

 

 

Ugradbeni ormar je odlično rješenje ukoliko imate prostora, daje najviše mjesta kojeg gosti vjerojatno neće iskoristiti u potpunosti. Tako će, ovakav ormar uvijek dobro doći za smjestiti vaše dodatne stvari s kojima nemate kamo!

U klasičnijoj varijanti, manji klizni ormar dobro će upotpuniti gostinjsku sobu – zbog kliznih vratiju, ne zauzima puno prostora, a unutrašnjost mu je maksimalno iskorištena. Gosti koji ostaju na više dana moći će se raspakirati i osjećati ugodno.

Za sobe u potkrovlju morat ćete potražiti ormare manjih dimenzija, a iz Mimine ponude možemo izdvojiti nekoliko takvih.

 

 

Detalji i sitnice za dugo i ugodno sjećanje

Prostorija nije završena priča bez detalja.

Za prostoriju u kojoj će vremenom biti smješteno više gostiju, preporučuje se da bude univerzalnijeg izgleda, koji uvijek možete upotpuniti detaljima. Na smirujuće boje poput bež i sive, nadovezat će se razni detalji i ispričati priču baš kakvu želite! Spavaće sobe D&A Amphitheatre Apartments-a pričaju šarenu i razigranu priču; uređene su s puno detalja u živim bojama. Sam pogled na njih podiže raspoloženje!

Dodatni ugođaj napravit ćete ako se odvažite iznenaditi goste mini snackom ili osvježavajućim napitkom koje će ih dočekati.

 

 

Pomoćni ležaj

Za one koji nisu u mogućnosti osigurati gostinjsku sobu, a ipak su često domaćin gostima, rješenje može biti garnitura s ležajem na razvlačenje. Za osiguravanje dodatnog ležaja brza rješenja su dvosjedi i trosjedi koji se razvlače u ležaj. Iz Miminih salona izdvajamo tri takva.

Sofa bed Torino jednostavnog je izgleda i može se lako uklopiti u bilo koji prostor. Njena najveća prednost je što ima madrac od poliuretanske pjene na kojem će vam gosti biti zahvalni!

 

Sofa Roma Classic odlična je za prostore skromnije kvadrature. Funkcionalnost i kvaliteta odlično se upotpunjuju – sofa ima i sanduk za odlaganje posteljine.

Još jedna sofa koja je odličan izbor za dodatni ležaj je sofa Kuba koja također ima madracem od poliuretanske pjene, zbog čega nećete morati brinuti dali će vašim gostima biti udobno provesti noć na pomoćnom ležaju.

 

A kada sve pripremite da budete najbolji domaćin svojim gostima, nemojte zaboraviti biti gost! Njegujte tu lijepu naviku posjećivanja prijatelja i rodbine. 🙂

 

 

Zahvaljujemo vlasnicima objekata na dopuštenju korištenja fotografija.

* Ako ste svoj apartman ili kuću za odmor opremili našim namještajem, slobodno nam pošaljite fotografije, rado ćemo ih podijeliti.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *