Novi izgled dvaju prostora nakon Miminog tretmana

Kada se radi o iznajmljivanju apartmana, u današnje vrijeme online bookinga, izgled prostora je taj koji ga prodaje. Slika je posrednik između iznajmljivača i gosta i ona mora biti privlačna. Pritom ne mislimo na pre-fotošopirane slike, jer nikome nije u interesu privući goste samo jednom (koji će ostati razočarani kada vide odstupanje od realnosti), i više se neće vratiti.

Sve dakle, počinje od opremanja. U današnje bi se vrijeme, vrijeme šarolikih profila gostiju, više nego ikad trebalo držati određenih pravila u uređenju prostora koji iznajmljujemo.

Uređenje treba planirati jer nije uvijek zagarantirano da će proizaći funkcionalan, udoban i povrh svega, primamljiv prostor, a takvi su u apartmanima poželjni.

 

                                                                         Nagradna igra je održana preko Facebook stranice

Mimin tretman za tvoj apartman

U namjeri da pomognemo iznajmljivačima u pothvatu opremanja, za njih smo u travnju organizirali nagradnu igru „Mimin tretman za tvoj apartman“. Cilj nagradne igre bio je izabrati jedan unutarnji prostor u apartmanu i jednu terasu/balkon koji zaslužuju uređenje. Nagrada je bila 2 x poklon bon od 2000 kuna, koji su se uz pomoć savjeta naših dizajnera interijera utrošili na najprikladniji namještaj i dekoraciju.

Ako vam se iznos čini nerealan za opremanje jedne prostorije, imajte na umu da nismo ulazili u pothvat kompletnog makeovera, koje bi naravno, zahtjevalo puno veću svotu, već uređenja prostorije. Također, u apartmanskom prostoru ispred skupocjenog namještaja valja staviti funkcionalnost i jednostavnost istog. U nastavku ovog teksta, uvjerit ćemo vas kako je za ne-veliku svotu, moguće nabaviti odgovarajući namještaj. Dobro su to potvrdili rezultati dviju promjena prostora.

Igra se održala u dva kruga; u prvom smo nagradnom krugu primali fotografije bilo kojeg unutarnjeg prostora (osim kuhinje i kupaonice) koji je bio „kandidiran“ za uređenje, dok smo u drugom krugu primali fotografije balkona/terasa.

Uređenje spavaće sobe

U iščekivanju fotografija u prvom krugu, pitali smo se što će nam pristizati u inbox – koje prostorije najviše muče iznajmljivače. I dobili smo odgovor: to su spavaće sobe i dnevni boravci!

Ako gledamo s pozicije turista koji dolazi u apartman na nekoliko dana, nesumnjivo je spavaća soba uz kupaonicu najbitnija prostorija. No, bitan je sklad i povezanost svih prostorija; ako i je uložen trud u uređenju, odstupanje jedne prostorije dovoljno je da odbije gosta.

Zbog toga, prostorije pri odabiru nisu bile preferirane po tom pitanju. Nakon odabira dvije prostorije za završni krug glasanja, naša facebook publika izglasala je uređenje spavaće sobe.

 

  O-o. Što je pošlo po zlu u ovoj spavaćoj sobi?

 

Krenimo od razloga s kojim je fotografija stigla do nas: “Poštovani, šaljem sliku spavaće sobe za nagradnu igru koju trenutno imate. Naime, budući da mi svekrva radi apartman za turiste, a ja kao dobra snaha (?) zelim joj udovoljiti i ostaviti dojam na nju i naravno na turiste. Ne zelim da turisti pobjegnu ili uplaše se namještaja iz bakinog doba. ?  Voljela bi naravno da im se svidi i da dođu natrag te bi zato bilo super kad bi mogli opremiti sobu vašim namještajem za koje provjereno znamo da je kvalitetan. Ajde da vidimo koliko ljudi bi mi pomoglo da udovoljim svekrvi ?”

Radi se o sobi s krevetom za dvije osobe, duplim ormarom i mostom iznad kreveta u boji drva. Pošto spavaća soba nije toliko velika, veličina namještaja i njegova zasićena boja „gušili” su prostor. Ostale prostorije ovog apartmana opremljene su novijim namještajem, što je bio još jedan  od razloga vjerojatnog čuđenja turista prlikom ulaska u ovu sobu. Poznato je da prostor utječe na raspoloženje. Zamislite da se u ostalim prostorijama apartmana osjećate ugodno i opušteno…i onda otvorite vrata ove spavaće sobe. Iako soba nije bila pretrpana dekorativnim sitnicama, ogroman, starinski namještaj koji je prekrivao skoro cijeli zid sobe, gušio je sam po sebi i loše utjecao na ugođaj u prostoriji. Tepisi sa obe strane kreveta, nisu bili loši, ali nažalost, nisu dolazili do izražaja.

Dakle, imali smo i više nego dobre razloge za osvježenje ove prostorije.

Naši su dizajneri predložili tri varijante uređenja ove prostorije; s ciljem dobivanja prozračnosti prostora, pazeći na veličinu sobe, odlučili su se držati jednostavnosti.

 

Prijedlog 1: Spavaća soba 

Prvi se prijedlog sastojao od kombinacije nekoliko elemenata iz različitih kolekcija. Radi se o bijelom kliznom ormaru, metalnom krevetu  i jednostavnom setu bijelih noćnih ormarića. Metalni krevet u sobu unosi dozu elegancije pa bi u kombinaciji s jednostavnim namještajem razbio jednoličnu monotoniju i uravnotežio prostor. U ovom je slučaju cijena bila nešto veća, odnosno bila je potrebna nadoplata od 1196 kn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijedlog 2: Spavaća soba Goldstar

Drugi prijedlog za ovu sobu bila je soba Goldstar. Linija Goldstar dolazi u neutralnoj boji svijetlog hrasta u kombinaciji s bijelom. Elementi jednostavnih linija definitivno otvaraju prostor i donose slobodu igranja detaljima.

 

 

 

 

 

Prijedlog 3: Spavaća soba Porto   

Treći  prijedlog uređenja sobe sastoji se od kolekcije Porto. Ovdje se radi o nešto klasičnijem dizajnu, za razliku od onog iz prva dva prijedloga. Ova kolekcija dolazi u boji svijetlog drva s tamnim detaljima. U cijenu prijedloga su uračunati ormar s trojim vratima i dvije ladice, set noćnih ormarića i krevet. Ovdje se radi o manjim dimenzijama ormara od onih iz prethodnih prijedloga, pa je zbog slobodnog prostora predložena i komoda. Kolekcija naglašava detalje poput zanimljivih ručkica i tamnih dijelova, čime unosi toplinu u prostor – idealna je za one koji žele odabrati nešto između modernog i klasičnog.

 

 

 

 

 

 

 

 

No, vlasnici sobe bili su odlučni u odluci da potpuno „preodijenu“ sobu iz klasičnog u moderno. Odlučili su se za drugi prijedlog.

 

      Novouređena spavaća soba

Velika vizualna promjena pogodovala je boravku u ovoj sobi. I naravno, promjena nije samo estetska; odabran je klizni ormar koji se sad nalazi na drugom zidu i tako je „oslobođen“ zid iznad kreveta, čime je prostor svjetliji. Namještaj u svijetlim bojama pokazao se kao dobar izbor. Ali ipak nije sve izbačeno – primjećujete li nešto zeleno-plavo na podu? 🙂

Uređenje balkona

Nakon što smo razveselili vlasnike novim izgledom, a vjerujemo i veliki broj turista koji će se ovog ljeta naći u njihovom apartmanu, krenuli smo u novi pothvat uređenja – balkon/terasu, svima omiljeno mjesto boravka tijekom ljetnih mjeseci.

Uz veliki broj prisliglih slika, nije nam bilo lako odabrati dvije terase  koje će ući u završni krug glasanja.

 

Facebook publika je na kraju izglasala uređenje mini balkona, a vlasnica kaže:

“Već se dulje vremena pitam kako urediti mini balkon? Stol ne smije biti pevelik, stolice isto moraju biti manje, ali nikako ne mogu naći ništa što bi nam odgovaralo. To je balkon studio apartmana, nalazi se s bočne strane kuće, gleda na susjeda i na more. Balkon sada izgleda, a pa ok, može proći ima stol i stolice malo pogleda na more što više treba  ?  malo šarma, premda je s bočne strane ima dosta lijep pogled na more, pošto svi gosti vole uživati u pogledu na more bi htjela da balkon malo izgleda bolje i da  bude malo ugodniji, tako da im boravak kod nas ostane u lijepom sjećanju.”

Da, malo šarma!  Upravo smo time odlučili nagraditi ovaj simpatičan, mini balkon. Balkon ne mora nužno biti prostran za uživanje na njemu – dobro isplaniranim rasporedom manjih komada namještaja upotpunjenih lijepim detaljima – možete puno dobiti. No, nećemo puno pisati o uređenju balkona/terasa jer smo o tome već pisali u prethodnom blogu.

 

I da, i mali vanjski balkoni poput ovog balkona dopuštaju velik izbor kombinacija vanjskog namještaja i dekoracija; i tu smo predložili tri varijante uređenja.

 

  Prijedlog 1: Vrtni set

Prvi prijedlog bio je vrtni set Lotus „potkrijepljen“ dekoracijom u obliku staklene vaze, suhog cvijeća tulipana, lampiona i čaša.

                                                                                   

 

                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijedlog 2: Vrtni set

Drugi je prijedlog bio bijeli metalni vrtni set od dvije stolice i stola, uz dekoraciju vaze, tulipana i lampiona. Uz to, tu bi se lijepo uklopio ukrasni ormarić u rustikalnom stilu, a našlo bi se mjesta i za dva taburea u zelenoj nijansi za potpuni komoditet uz predivan pogled na more.

 

 

 

 

 

 

Prijedlog 3: Vrtna ljuljačka

Treći je prijedlog ljuljačka uz ukrasni metalni stolić, ukrasnu košaru i naravno, tulipane.Tu su i nezaobilazni lampioni, te ukrasno posuđe s ljetnim motivima.

 

 

 

 

Možete primjetiti da su se lampioni našli u sva tri prijedloga. Lampioni su odlično rješenje za rasvjetu na ljetnim terasama ili balkonima. Osim svoje svrhe rasvjete, poslužit će kao šarmantna dekoracija i stvoriti romantičnu atmosferu, a upravo je to trebalo ovom balkonu. Pogađate koji je prijedlog vlasnica izabrala?

 

             Balkon nakon uređenja poziva na odmor

 

Vlasnica će, dok bude čekala goste, uživati u ljuljački uz prekrasan pogled na more. No, vjerujemo da su gosti već zauzeli to mjesto. 🙂

Pa, ima li još sumnje u potencijale malih balkona? Ako ste bili skeptični prema malim balikonima, vjerujemo da smo vas uspjeli razuvjeriti, jer ovaj balkon kao da poziva na odmaranje na njemu.

Uređenje prostora je izazov u koji se vrijedi upustiti. Za najbolje rezultate, inspirirajte se, planirajte i uključite svoju kreativnost – rezultati sigurno neće izostati!

 

 Izgled sobe prije i nakon uređenja

   Izgled balkona prije i nakon uređenja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *