Svima nam je poznato da bez kvalitetnog obrazovanja nema ni napretka - kako pojedinca, tako i društva u cjelini. Obrazovanje u Karlovcu je stoga maksimalno orijentirano na kvalitetu kako bi se jednog dana stvorili kvalitetni mladi ljudi i stručnjaci koji će rasti i razvijati se, te svojim radom dati doprinos ovom gradu, ali i zemlji. 

Na području Karlovca aktivno je mnogo obrazovnih ustanova različitog stupnja – od osnovnih škola do visokoškolskih ustanova. Na širem gradskom području djeluje čak 11 osnovnih škola, pa ne iznenađuje činjenica što dosta obitelji sa školskom djecom dolazi živjeti baš u Karlovac ili bližu okolicu. 

Ovaj se grad zaista pobrinuo da pristup osnovnom obrazovanju svakom djetetu bude što lakši. Također, na gradskom području aktivno je i devet srednjih škola: Gimnazija Karlovac, Ekonomsko-turistička škola Karlovac, Glazbena Škola Karlovac, Medicinska škola Karlovac i dr. Da ih sada sve ne nabrajamo, dovoljno je reći da se u Karlovcu može obrazovati za gotovo sva traženija (i popularnija) zanimanja, te da grad ispunjava svačije obrazovne potrebe. 

Zanimljivo je i da je Glazbena škola Karlovac jedna od najstarijih glazbenih škola u ovom dijelu Europe. Njezina tradicija seže čak do prosinca 1804. godine, u vrijeme francuske uprave. Danas škola ima i kulturno-turističko značenje jer je domaćin Karlovac Piano Festivala, ali i međunarodnog pijanističkog natjecanja. Svakako, srednje obrazovanje u Karlovcu usmjereno je prema potrebama karlovačkog tržišta za radnom snagom kada se radi o ovom području. 

Nemojmo zaboraviti ni visokoškolsko obrazovanje. Slobodno bi se moglo reći da je Veleučilište u Karlovcu najvažnija obrazovna ustanova ovog grada. Studentima su na raspolaganju stručni studiji poput lovstva, zaštite prirode, mehatronike, ali i drugih. Poslovno upravljanje, sigurnost, zaštita i strojarstvo mogu se studirati na specijalističkom studiju. 

Da je Karlovac zaista grad prijatelj studenata, dokazuje i činjenica da je ovdje smješten i kampus međunarodnog sveučilišta Alma Mater Europaea – ustanove za pružanje dodatnih stručnih znanja za uspjeh u karijeri.

Članak vam donosi salon namještaja Mima Karlovac.