Poreč je već u 19. stoljeću postao omiljena turistička destinacija. Gosti su već imali priliku pa barem u prolazu posjetiti ovaj grad koji se tada našao na turističkoj ruti austrijskog parobrodarskog društva iz Trsta. Godinu dana kasnije tiskan je i prvi turistički vodič koji je slikama i opisima privlačio austrijsku vlastelu i dobrostojeće goste. Ipak, pravu „reklamu“ Poreč je dobio 1866. godine kada ga je otkrila austrijska nadvojvotkinja Stephanie i proširila dobar glas o ovom gradu među svojim krugovima. 

Jedan od zaštitnih znakova Poreča, kada se govori u turističkom smislu, svakako je hotel Rivijera, izgrađen 1910. godine. Nakon njega slijedila je izgradnja i drugih hotela što je tijekom vremena podizalo kvalitetu i razvijalo turizam u Poreču. Danas je Poreč jedan od glavnih centara hrvatskog turizma. Vrlo rado ga posjećuju i domaći i strani gosti. 

U Poreču je zaista lako naći smještaj jer svatko može naći onakvu vrstu smještaja koja mu savršeno odgovara. Hoteli, apartmani, sobe, kampovi, autokampovi… sve je tu. S obzirom na veličinu samog grada, mnogi gosti kažu da je izbor smještaja zaista odličan. 

Turistička infrastruktura Poreča proteže se na 37 kilometara duž obale, što samom gradu ali i cijelom području osigurava zaista čvrsto mjesto u ovoj branši. Svakom gostu na raspolaganju su i veliki centri poput Plave Lagune, Zelene Lagune, Bijele uvale i Brula. Ovo je područje vrlo intenzivno, posebno ljeti, i bilježi vrlo veliki turistički promet. Nerijetko se stvore i prava mala turistička naselja s hotelima, kampovima, plažama i marinama. 

Ljeti se broj stanovnika Poreča zna višestruko povećati zbog mnoštva gostiju koji posebno vole provoditi večeri u centru grada. Osim što se mogu zabaviti u manjim i većim kafićima i restoranima, gosti vrlo rado posjećuju i trgovine, galerije, muzeje, te nose sa sobom prelijepe uspomene.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš najbolji salon namještaja Poreč.