Umag svojim gostima zaista ima što ponuditi. Njegov vrhunski geografski položaj svakom gostu olakšava pristup, te svaki posjet pretvara u jedno nezaboravno iskustvo. Stoga, atrakcije u Umagu su raznolike. Ako ste ljubitelj prekrasnih prirodnih ljepota, prošetajte uz more i udahnite svježi morski zrak. Ili, ako dolazite u ovaj grad ljeti, skočite u prekrasno modro plavetnilo. Inače, dobro je poznato da je more oko Umaga najčišće u Istri. 

Ljubitelji sportskog i rekreativnog odmora u Umagu također dolaze na svoje. Jedrenje, ronjenje i lov samo su neki od sportova u kojima u Umagu možete uživati provodeći svoj aktivni odmor. Umag je, naravno, i domaćin ATP turnira i grad tenisa. Ovaj sport u Umagu ima dugu tradiciju, pa gosti nerijetko zaigraju koji gem. Za ljubitelje pustolovine tu su i adrenalinski sportovi, paintball, biciklistički klubovi i dr. Zaljubljenici nautičkog turizma mogu se iz neke od marina otisnuti na duže ili kraće plovidbe, te uživati u suncu, moru, miru i tišini. 

Umag vam pruža priliku da u potpunosti iskoristite svoj godišnji ili drugi odmor i napunite baterije. Čak i ako želite svoj odmor u potpunosti provesti u prirodi. U blizini su nacionalni parkovi Brijuni, Risnjak, te Plitvice. Dovoljna je samo kraća vožnja automobilom i autobusom i tu ste! 

Kada dolazite u Umag, šteta je ne upoznati i kulturno bogatstvo grada. Bogata povijest, tj. prekrasne šarmantne uličice pune gotičke i renesansne arhitekture, te muzej u nekadašnjoj renesansnoj kuli tek su mali dio bogate ponude atrakcija Umaga. Spomenimo još i atraktivne koncerte i festivale, kazališne predstave, izložbe, te niz drugih priredbi i događanja koja svakom posjetitelju stvaraju nezaboravne uspomene na posjet ovom gradu.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš najbolji salon namještaja Umag.