Osim što je turistički i gospodarski grad, Koprivnica je i sportski grad. Baš kao i kulturna baština, sportske aktivnosti na području Koprivnice su brojne, a sport u Koprivnici nudi mnogo! Domaći stanovnici, ali i posjetitelji mogu prakticirati brojne sportove poput rukometa, nogometa, jahanja i sl.

Ako ste samo promatrač pa volite gledati natjecanja, u Koprivnici se nerijetko održavaju i brojna natjecanja u različitim sportovima, pa možete uvijek posjetiti jedno od njih i provesti lijepo zimsko jutro ili ljetno poslijepodne. 

U Koprivnici i svi ljubitelji rekreacije dolaze na svoje, jer su mogućnosti velike - od parkova do šetnica gdje možete šetati, džogirati i vježbati. Omiljene destinacije rekreativaca su obližnja rijeka Drava, ali i jezero Šoderica, popularno zvano „Podravska rivijera“. Također, jezera Šoderica, Jegeniš, Vidak i druga vam pružaju i mogućnosti za ribolov, pa ako ste ljubitelj pecanja, dobrodošli ste!

U okolici Koprivnice možete ići i u lovačku pustolovinu i to u podnožju Kalnika, Bilogore, te u nizinama. Peski i Repaš su vrlo dobro poznata lovišta koja jako dobro poznaju domaći stanovnici, ali i brojni gosti koji se Koprivnici uvijek i vrlo rado vraćaju. 

Koprivnica je i sjedište brojnih sportskih udruga. Može se reći da su među njima najzastupljeniji nogometni i kuglački klubovi. Nogometni klubovi Slaven Belupo, Koprivnica, Zagorec, Tehnika i drugi prilika su mladim nogometašima da pokažu svoj talent široj hrvatskoj, ali i europskoj sportskoj javnosti. Kuglače i ljubitelje kuglanja okupljaju muški i ženski kuglački klubovi Koprivnica, Podravka i Željezničar.

Tu su i muški i ženski košarkaški klubovi Koprivnica, rukometni klubovi Podravka Vegeta i Koprivnica, razni borilački, streljački, autoklubovi i ostali. Stoga, sportska ponuda Koprivnice zaista je bogata – za zdravo tijelo, ali i za zdrav duh!

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji salon namještaja Koprivnica.