Umag je grad velikog sportskog potencijala i taj potencijal uvijek nastoji iskoristiti. Građani Umaga već su odavno spoznali kolike dobrobiti sport donosi njihovom gradu. Za turizam je sport od presudne važnosti, jer osim što okuplja zaljubljenike u sportske priredbe, otvara i mnogobrojne mogućnosti za sam grad Umag. 

Već odavno ovaj grad i njegovu okolicu posjećuju domaći i strani gosti željni aktivnog odmora i rekreacije. Također, ljekovitost kristalno čistog mora privlači i čitav niz gostiju koji žele oporavak, pa se tako razvija i zdravstveni turizam. Još je niz dobrobiti koje je razvoj sporta ovom gradu donio, a onu ekonomsku ne treba posebno ni naglašavati. Sport je čvrsti stup gospodarskog razvoja. 

Umag se s punim pravom može nazvati gradom sporta, jer ovdje djeluje čitav niz klubova i udruženja, te profesionalnih i rekreativnih sportaša. Sportska infrastruktura je razvijena, te gradu osigurava veliki potencijal za buduća ulaganja. Nije ni čudo što je grad proglašen Europskim gradom sporta 2018. godine. 

Konkretno, u Umagu djeluje 5 sportskih udruga, a one su organizirane u Sportsku zajednicu grada Umaga i dva saveza: Boćarski savez Umag, te Nogometno središte sjeverne Istre. Građani, ali i svi zainteresirani posjetitelji mogu prakticirati niz sportova – nogomet, tenis, boćanje, sportski ribolov, golf, košarku i mnoge druge. 

Naravno, svi zaljubljenici u zdrav život i zdrav odmor mogu se baviti i nizom rekreativnih aktivnosti. Jer od 55 sportskih udruga, u gradu Umagu djeluju čak 33 rekreativne. Grad Umag posebno je ponosan i na svoje profesionalne sportaše. Uvijek se s uzbuđenjem prate rukometne utakmice, a ne zaostaju ni nogomet i odbojka. 

Svakako, sport u Umagu vrlo je omiljen i šteta je, ako posjećujete ovaj grad, ne okušati se bar u nekoj aktivnosti u ovom prekrasnom ambijentu.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš omiljeni salon namještaja u Umagu.