Cijeli grad Poreč odiše dugom poviješću, tradicijom i kulturom, ali ga krase i prekrasne prirodne ljepote - kako sam grad tako i njegovu okolicu. Svakako, jedan od simbola samog grada te atrakcija koju jednostavno morate posjetiti kada posjećujete atrakcije u Poreču je Eufrazijeva bazilika ili Eufrazijana. Ako ste pustolovnog duha i volite istraživati, popnite se na njezin zvonik i uživajte u spektakularnom pogledu na Poreč i okolicu. 

Ako ste ljubitelj povijesti i starih znamenitosti, prošetajte Trgom Marafor i pogledajte ostatke Neptunovog hrama, ali i Romaničku kuću, Peterokutnu kulu i Okruglu kulu. Za ljubitelje prirodnih ljepota tu je otočić sv. Nikola udaljen svega nekoliko minuta brodom od Poreča. Svi posjetitelji ovog prekrasnog mjesta teško se od njega rastaju kad jednom udahnu miris aromatične vegetacije, mora i soli, te kad se opuste na jednoj od plaža koje oduzimaju dah. 

Ako već posjećujete Poreč, zašto ne svratiti i do starih slikovitih gradića u unutrašnjosti - Grožnjana i Motovuna? Ne propustite razgledati niti ostatke srednjovjekovnog grada Dvigrada te jamu Baredine. Uz ova se mjesta vezuje i niz legendi i zanimljivosti. Primjerice, jedna od njih kaže da je Dvigrad „grad zaljubljenih“ i tko posjeti ovo mjesto s njega odlazi još zaljubljeniji. Isto tako, još jedna od legendi kaže da su Motovun sagradili divovi koji su živjeli u dolini rijeke Mirne. Ovaj gradić, koji se razvio u 12. i 13. stoljeću, smjestio se na vrhu brijega i do njega se dolazi najdužim istarskim stepeništem s 1052 stepenice. Stoga, posjetite barem neko od ovih divnih mjesta, uživajte i istražite ove tajanstvene legende!

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš najbolji salon namještaja Poreč.