Turizam je u Umagu glavna gospodarska grana. Ovaj grad na zapadnoj obali Istre nerijetko zovu gradom sporta i turizma. Prometno, smješten je na odličnom položaju, pa je stoga lako dostupan – moglo bi se reći i „pri ruci“ – kako domaćim, tako i stranim gostima. 

Zaista, u Umag možete vrlo lako doći automobilom ili zrakoplovom iz mnogih hrvatskih, ali i europskih gradova. Od zračnih luka u Puli i Trstu Umag je udaljen 90 kilometara, od zračne luke u Ljubljani 150 kilometara, od zračne luke na otoku Krku 176 kilometara, a od venecijanske zračne luke 217 kilometara. Zračna luka u Portorožu od Umaga je udaljena samo 15 kilometara. Stoga, bilo koji gost zaista nema problema kada dolazi u ovaj grad. 

Turistička i ugostiteljska ponuda grada Umaga počinje se razvijati pedesetih godina prošlog stoljeća, a danas je ona zaista bogata. U koordiniranju svih ugostiteljskih i turističkih aktivnosti vrlo bitnu ulogu ima Turistička zajednica grada Umaga koja pomaže u radu brojnih turističkih i ugostiteljskih organizacija, pomaže organizirati manifestacije poput ATP Croatia Opena, Sea Star Festivala, Sepomaia Vive, Međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav i sl. Turistička zajednica grada Umaga stalno radi i na promociji turizma Umaga kroz različite tiskane i digitalne medije, promovira Umag kao brand, definira njegove prepoznatljive elemente i sl. 

Što se samog ugostiteljstva tiče, Umag svakom gostu nudi smještaj u hotelima, apartmanima, bungalovima, ali i mobilnim kućicama i kampovima. S eksplozijom turizma u Hrvatskoj posljednjih godina, u Umagu se također pojavilo i mnogo privatnih objekata koji će vam kao gostu stvarno ponuditi udobnost. Iako je, u odnosu na neka druga turistička mjesta u Hrvatskoj, Umag na zavidnoj razini, prostora za napredak još uvijek ima. Stoga se traže daljnji ulagači čija će sredstva ovaj grad turistički još više podignuti.

Članak vam donosi Namještaj Mima, najbolji salon namještaja Umag.