Karlovac ima puno toga za ponuditi ljubiteljima umjetnosti. Muzeji, galerije, umjetničke priredbe – sve je tu! Umjetnost u Karlovcu znači da svatko može pronaći nešto po svojem ukusu. Osim što ima poseban geografski položaj, Karlovac je poseban i kada se radi o umjetnosti. Već je u prošlosti ovaj grad bio poznat kao jedan od najdomoljubnijih u Hrvatskoj, pa vrlo često, posebno ako krenete u razgledavanje njegove baštine, možete osjetiti taj nacionalni ponos. 

Jedna od najvažnijih muzejskih ustanova je svakako Gradski muzej Karlovac koji će vam pokazati gotovo tisuću izložaka iz različitih razdoblja. Ljubitelji povijesti ovdje posebno dolaze na svoje jer tu su prapovijesna, antička, numizmatička, srednjovjekovna i ostale zbirke. 

Ako želite saznati nešto o novijoj povijesti Karlovca, tu je Muzej Domovinskog rata s vrhunskim fotografijama i ostalim izlošcima – uspomenama na rane devedesete. Galerije Vjekoslav Karas, Zilik i Žunac svakog gosta i posjetitelja ovog grada jednostavno oduševljavaju svojom bogatom zbirkom klasičnih i suvremenih likovnih djela. 

U Karlovcu možete naći i brojne ateljee i umjetničke studije od kojih neki i prodaju slike. Tko zna, možda i ponesete neku za uspomenu. Nikad se ne zna. Prošetajte gradom i posjetite ih. 

Također, Karlovac nije samo za ljubitelje slikarstva. Gradsko kazalište Zorin dom tijekom cijele godine ima bogatu ponudu dramskog, opernog i koncertnog programa za ljubitelje najkvalitetnijih umjetničkih izvedbi. 

Ako želite biti u toku sa svjetskom umjetničkom scenom i ne propustiti novosti, posjetite barem neko od brojnih kulturnih događanja koja se također održavaju tijekom cijele godine. Open Air Festival, Međunarodni Tribute Festival i Dance Festival samo su neke od priredbi koje će vas upoznati s domaćom i inozemnom umjetnosti. Ne zaboravimo i brojne izložbe te festivale hrvatske, ali i europske kulture.

Članak vam donosi Namještaj Mima, vaš omiljeni salon namještaja Karlovac.