S velikom kulturnom tradicijom, sasvim je razumljivo da je Pula i grad umjetnika i umjetnosti. Razne galerije koje se mogu posjetiti na širem gradskom području prava su poslastica za sve ljubitelje različitog umjetničkog izričaja, pa su stoga nezaobilazan dio posjeta kako domaćih, tako i stranih gostiju ovom gradu.

Volite klasičnu umjetnost prožetu bogatom poviješću grada? Ili više preferirate suvremeni umjetnički izričaj? Tražite nešto posebno? Pula sve to ima za vas! 

Muzeji i galerije u ovom gradu su zaista brojni, pa se tako stvarno može reći da je umjetnost u Puli za svačije preferencije. Kiparstvo, slikarstvo, performansi i brojne druge umjetničke priredbe - sve to možete doživjeti unutar raznolike ponude pulskih galerija i muzeja. Muzej suvremene umjetnosti Istre, Rock galerija, Galerija HDLU-a Istre, Museum Olei Histriae, Memo Museum samo su neki u nizu pulskih muzeja i galerija koje svakom domaćem i stranom ljubitelju umjetnosti pružaju nezaboravno iskustvo.

Različite izložbe, performansi i druge priredbe pokazat će vam kako umjetnici istražuju, propituju te prikazuju različite povijesne i suvremene teme i probleme. Posjet nekom od pulskih muzeja i galerija uvijek se pretvara u jedinstveno iskustvo jer gost nije onaj koji samo gleda i divi se, nego promatra i razmišlja, te iz ovih umjetničkih ustanova odlazi bogatiji i duhom plemenitiji. 

Kulturna baština, društvena pitanja, čovjek, komunikacija, međuljudski odnosi, povijesna zbivanja, ekologija, te odnos prema prirodi tek su neke u moru tema koje klasični i suvremeni umjetnici obrađuju i prezentiraju ljubiteljima umjetnosti. Zato, nije ni čudo što Pula svake godine privlači sve više i više ovakvih turista, jer zaista ima što ponuditi ovim gostima, uključujući i mnoga kazališta.

Članak vam donosi salon namještaja Mima Pula.